Sari la conținut

De ce este Kiwi un fruct-minune

kiwi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructe benefice pentru cei care au probleme cu tiroida

De regula, punem kiwi in salatele de fructe si rareori il mancam si separat. Insa, proprietatile exceptionale pe care le are ar trebui sa ne determine sa mancam kiwi zilnic, caci este, intr-adevar, un fruct-minune.

Kiwi abunda in vitamina C si are puternice proprietati antioxidante, care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si inlesnesc protectia si repararea celulelor. Este bogat in fibre si in potasiu, motiv pentru care este de mare ajutor pentru a pastra sanatatea inimii si a aparatului respirator. De altfel, cercetatorii au descoperit ca kiwi poate ajuta la tratarea copiilor cu probleme respiratorii, cum este astmul sau bronsita asmatiforma. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care kiwi isi merita locul in randul fructelor-minune!

Dar kiwi mai contribuie la un aspect esential al vietii omului: la somn. Suferi de tulburari de somn? Adormi greu? Sau poate te trezesti fara motiv in timpul noptii si ti-e greu sa adormi la lor? Daca mananci doua fructe kiwi cu o ora inainte sa te culci calitatea somnului tau va fi imbunatatita. Cum? Nu te vei mai trezi noaptea, iar somnul iti va fi mai linistit, asadar mai odihnitor. Mai mult, consumat cu o ora inainte de culcare, adormi mai usor si nu te mai zvarcolesti in pat.

De unde vin toate aceste beneficii? Secretul fructului-minune kiwi consta in cantitatea mare de antioxidanti pe care o are, dar si in nivelul mare de serotonina. Iar toate studiile medicale si stiintifice au demonstrat ca exita o stransa legatura intre antioxidantii din mancare si calitatea somnului. Spre exemplu, in urma mai mult cercetari medicale, specialistii au descoperit ca cei care sufera de apnee in somn (intreruperea temporara a respiratiei) duc, aproape in toate cazurile, lipsa de antioxidanti. Alimentatia lor este deficitara in antioxidanti. Vitamina C, spre exemplu, este un antioxidant puternic si eficient in tratarea problemelor cardiovasculare si chiar este folosita in tratamentul apneei nocturne.

Pe de alta parte, serotonina, responsabila pentru starea de bine (sau de rau, atunci cand este la nivel mic), ne ajuta sa ne bagam in pat mai linistiti, mai relaxati si detasati de probleme de zi cu zi.

 

Citeste continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel