marți, noiembrie 30, 2021

De ce există persoane care nu se infectează cu Covid? Octavian Jurma, despre celulele T, „un tip de super imunitate”

Potrivit studiului publicat de The Guardian, există persoane care suferă de „infecție avortivă”

Te-ar mai interesa: „În două zile v-au și anihilat, domnule ministru?”...

în care virusul intră în organism, dar este eliminat de celulele T ale sistemului imunitar în cel mai incipient stadiu, ceea ce înseamnă că testele PCR și anticorpii înregistrează un rezultat negativ.

De ce există persoane care nu se infectează cu Covid, deși sunt înconjurate de bolnavi

Acest lucru ar explica de ce există oameni care nu au fost testați niciodată pozitiv, deși au fost înconjurați de persoane infectate cu COVID-19. În jur de 15% dintre cadrele medicale din Londra au fost monitorizate în timpul primului val al pandemiei și par să se încadreze în acest scenariu.

Descoperirea ar putea deschide

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

calea pentru o nouă generație de vaccinuri bazate pe răspunsul celulelor T, care ar putea produce o imunitate mult mai durabilă, spun oamenii de știință.

„Toată lumea a auzit de oameni care au fost expuși la virus, dar nu s-au infectat. Ceea ce nu știam este dacă acești indivizi chiar au reușit să evite complet virusul sau dacă au eliminat în mod natural virusul înainte ca acesta să fie detectabil prin teste de rutină,” a declarat Leo Swadling, imunolog la University College London și autor principal al studiului.

Studiul sugerează că o subgrupă de oameni avea deja celule T cu memorie

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

de la infecții anterioare cu alte coronavirusuri sezoniere care provoacă răceli comune, care i-au protejat de Covid.

Octavian Jurma, despre celulele T, „un tip de super imunitate”

Analizând datele acestui studiu, cercetătorul Octavian Jurma a explicat cum funcționează aceste celule T, care ar putea schimba modul în care se imunizează oamenii împotriva acestui virus.

„Celulele T sunt poliția de proximitate, dacă le putem spune așa. Patrulează în organismul nostru și supraveghează cu atenție comportamentul celulelor noastre pe care le distrug dacă se abat de la norma sanitară pe care

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

o au. De aceea, celulele T identifică mecanisme de reproducere a virusului, care sunt mult mai înalt conservate decât această proteină spike, care vedem că are o mutație foarte mare.

Celulele T sunt mijloc natural extrem de eficient de protecţie împotriva unei multitudini de viruşi şi de boli. De aceea toţi ne dorim să avem un sistem T foarte eficient. Acesta este însă costisitor şi de aceea este mobilizată doar pentru situaţiile în care cu adevărat este nevoie de el.

Din fericire şi vaccinurile pe care noi le avem induc şi imunitate de tip T, chiar dacă nu la fel de intensă ca un vaccin dedicat

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

stimulării acestui tip de imunitate. Persoanele care s-au infectat şi sunt vaccinate au şanse mai mari să dobândească o super imunitate.

Constatăm de altfel, că pe măsură ce se repetă infectarea sau se repetă vaccinarea, şi răspunsul T este mai bun, tocmai de aceea, acest tip de super imunitate pe care l-am observat la acest 15% din persoane care dobândesc o imunitate completă, chiar uneori înainte de expunerea la virus, sau de cele mai multe ori după expunerea la virus, persoanele care s-au infectat şi sunt vaccinate se ştie deja că au şanse mai mari să dobândească acest gen de imunitate, în care să stimuleze specific şi imunitatea T şi imunitatea B.

Evident, anticorpii sunt extrem de importanţi, pentru că aceştia împiedică inclusiv ataşamentul virusului la celule, deci împiedică cu totul infecţia, nu doar multiplicarea virusului. Cei care se vaccinează după infectare au şansă mare să tragă lozul câştigător al acestei super imunităţi, deci, cea mai bună invitaţie pentru vaccinare pentru persoanele care au trecut prin boală”, a declarat Octavian Jurma, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri