duminică, noiembrie 28, 2021

Oamenii de știință au găsit viruși în liliecii din Indochina, care sunt cele mai apropiate rude cunoscute de SARS-CoV-2. „Secvențele foarte apropiate de cele ale tulpinilor timpurii ale SARS-CoV-2 există

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

în natură”.

Cercetătorii au descoperit coronavirusuri care se ascund în liliecii din Laos, care par să fie cele mai apropiate rude cunoscute de SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19.

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Institutul Pasteur din Franța și de la Universitatea din Laos au capturat 645 de lilieci din peșterile de calcar din nordul Laosului, aproape de granița sud-estică a Chinei, și i-au cercetat pentru a detecta viruși asociați cu SARS-CoV-2.


Oamenii de știință au găsit viruși în liliecii din Indochina, care sunt cele mai apropiate rude cunoscute

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

de SARS-CoV-2

Au descoperit trei virusuri – pe care le-au numit BANAL-52, BANAL-103 și BANAL-236 – care infectau lilieci de potcoavă și au împărțit mai mult de 95% din genomul lor general cu SARS-CoV-2.

  • Una dintre probe, numită BANAL-52, are cel mai mare grad de similitudine cu tulpina originală, care a apărut în provincia Wuhan din China, aflată la o distanță de 1500 de kilometri de Laos.

Deși mare, totuși gradul de similitudine de 96.8% indică faptul că aceste virusuri, deși au multe în comun cu SARS-Cov-2, ele sunt despărțite de cel puțin zece ani de evoluție separată

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știți despre cancerul de stomac sau ...

și, spun cercetătorii, de trecerea prin cel puțin încă o specie de animal în cazul SARS-Cov-2.

  • O altă tulpină, numită BANAL-236, reprezintă o altă premieră – este primul coronavirus non-uman care are proteina spike aproape identică cu tulpina inițială a SARS-Cov-2.

Cercetătorii au verificat dacă acest virus poate infecta celulele umane și dacă se poate înmulți în celule de laborator provenite de la maimuțe. Răspunsul a fost pozitiv, dar viteza de răspândire este mult mai mică decât la SARS-Cov-2.

Tulpinile de virus descoperite până acum la alte animale aveau proteina S foarte

Te-ar mai interesa: Ce probleme spirituale ascund unele boli precum ca...

diferită, fiind incapabile de a trece direct la om.

La rândul său, SARS-Cov-2 este incapabil de a infecta lilieci, aceste situații sugerând puternic și ipoteza existenței unui alt mamifer pe lanțul mutației unui coronavirus de la lilieci la coronavirusul uman SARS-Cov-2.

SARS-CoV-2 avea o origine naturală, mai degrabă decât să scape dintr-un laborator

Potrivit livescience.com, noul studiu a constatat că BANAL-52, BANAL-103 și BANAL-236 se pot lega de ACE2 și îl pot folosi pentru a intra în celulele umane. Până în prezent, alți candidați propuși ca strămoși ai SARS-CoV-2, găsiți la lilieci, inclusiv RaTG13,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

nu au reușit acest lucru, au spus cercetătorii.

Cei trei viruși s-ar putea lega de ACE2, precum și de tulpini timpurii de SARS-CoV-2 găsite în Wuhan, au spus ei. Descoperirile, care au fost postate pe serverul de preimprimare Research Square pe 17 septembrie, se adaugă dovezilor că SARS-CoV-2 avea o origine naturală, mai degrabă decât să scape dintr-un laborator.

Rezultatele arată că „secvențele foarte apropiate de cele ale tulpinilor timpurii ale SARS-CoV-2 există în natură”, au scris cercetătorii în lucrarea lor, care nu a fost încă evaluată de colegi.

„Domeniul de legare a receptorilor de SARS-CoV-2 părea neobișnuit când a fost descoperit pentru prima dată, deoarece erau atât de puțini viruși cu care să-l comparăm. Acum, că prelevăm mai multe probe din natură, începem să găsim acești biți strâns legați de secvența genică”, a declarat Edward Holmes, biolog evoluționist la Universitatea din Sydney.

Autorii spun că descoperirile lor susțin ipoteza că SARS-CoV-2 a rezultat dintr-o recombinare a secvențelor virale existente la liliecii potcoavă.

Cu toate acestea, chiar dacă virusurile nou descoperite sunt strâns legate de SARS-CoV-2, tuturor celor trei virusuri le lipsește o secvență pentru ceea ce este cunoscut sub numele de „situsul de scindare a furinei”, care este văzut în SARS-CoV-2 și ajută la intrarea virusului în celule, potrivit Nature News.

Aceasta înseamnă că pentru a înțelege mai bine originile SARS-CoV-2 sunt necesare cercetări suplimentare pentru a arăta cum și când a fost introdus situl furinei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri