marți, iunie 28, 2022

De ce ibuprofenul are mai mult efect asupra bărbaților decât asupra femeilor? Bărbații și femeile sunt diferiți din punct de vedere fiziologic în mai multe moduri; de la niveluri hormonale la procese moleculare. Din acest motiv, ele nu răspund neapărat în același mod la toate tratamentele.

Diferențele dintre medicamente

Oamenii de știință au descoperit că unele medicamente pentru durere afectează diferit bărbații și femeile, deși nu este clar până acum de ce.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

De exemplu, un studiu din 1996 publicat în Neuroscience Letters a concluzionat că femeile au răspuns mai mult decât bărbații la pentazocina, un analgezic opioid sintetic utilizat în tratamentul durerilor moderate până la severe și cronice, pentru durerea postoperatorie.

În mod similar, o analiză din 2021 publicată în Journal of Clinical Medicine a constatat că ibuprofenul este mai eficient la bărbați decât la femei.

Acum, un articol de pe site-ul Medical News Today investighează posibilele motive și unele dintre teoriile actuale care ar putea oferi un răspuns la acest mister .

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Există 3 TEORII

Una dintre ele, de exemplu, presupune una dintre cele mai cunoscute diferențe la nivelul proceselor biologice dintre bărbați și femei: nivelul hormonilor.

Astfel, potrivit experților, estrogenul , pe care femeile îl secretă în cantități mai mari decât bărbații (și în organismul căruia îndeplinește diferite funcții) ar putea, în anumite părți ale corpului și în anumite concentrații, să agraveze durerea. Dimpotrivă, ei susțin că testosteronul , care este produs în cantități mai mari de bărbați, ar acționa ca un analgezic în sine.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

O altă posibilitate are de-a face cu un tip de celulă imunitară numită microglia . Acestea sunt celulele imune ale creierului, iar susținătorii cred că blocarea activității ar bloca durerea.

Așadar, diferența dintre bărbați și femei s-ar explica prin faptul că femeile ar folosi limfocitele T în loc de microglia pentru a-și controla răspunsul la durere.

În cele din urmă, unii oameni de știință iau în considerare posibilitatea ca ARN -ul (acidul ribonucleic) să fie motivul diferenței de eficacitate a analgezicelor între bărbați și femei. ARN-ul este materialul genetic care transportă informații prin corpul nostru și se găsește în proporții mai mari în corpul femeilor. Astfel, este posibil ca aceste niveluri mai ridicate să predispună să resimți mai multă durere.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private