marți, iunie 6, 2023

Durerile abdominale sunt foarte comune și, de multe ori, inofensive. Cu toate acestea, este important să acordăm mai multă atenție dacă persistă sau nu au o cauză evidentă, precum efortul.

Durerea abdominală este resimțită de pacient în orice punct situat între piept și zona inghinală, în cavitatea abdominală.

Adesea, „durerea într-o parte” este acuzată de foarte multe persoane, însă, în majoritatea cazurilor, acestea se ameliorează rapid și nu implică alte complicații.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Totodată, în unele cazuri, durerea poate semnala și o afecțiune mult mai complexă, care necesită investigații ample. Acestea pot fi afecțiuni ale organelor interne abdominale.

„De ce am dureri în partea dreaptă?”

Înainte de diagnostic, trebuie să acorzi atenție caracteristicilor durerii. Trebuie să reții elemente precum:

  • localizarea exactă a durerii
  • tipul durerii (presiune, apăsare, constricție, arsură, durere pulsatilă)
  • intensitatea durerii
  • dacă durerea iradiază în alte zone ale corpului
  • când apare (în timpul cărei activități)
  • când se liniștește durerea )după administrarea medicamentelor, în timpul odihnei)

Cele mai comune cauze ale durerii în partea stângă

Acumularea de gaze

Acumularea de gaze este una dintre cele mai comune cauze ale durerii abdominale, atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă. Adesea, este o durere intensă, care se simte ca o crampă și apare după masă. Se poate manifesta la toate vârstele, inclusiv bebeluși.

Sindromul intestinului iritabil

Pacienții care suferă de sindromul intestinului iritabil se confruntă cu astfel de dureri abdominale. Acestea sunt asemănătoare cu crampele, de scurtă sau lungă durată.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Calculi biliari

Calculii sunt pietre de mici dimensiuni care se pot depune în diverse organe, inclusiv vezica biliară. Vezica biliara este situata la nivelul ficatului, in partea dreapta superioara a abdomenului. Atunci cand se acumuleaza un anumit material, cum ar fi colesterolul, la nivelul acesteia, se formeaza calculii, scrie sfatulmedicului.ro.

Apendicita

Aceasta este o cauză cunoscută a durerii în partea dreaptă. Apendicele este un mic organ situat in partea dreapta abdominala, de obicei inferior, care atunci cand se inflameaza da o durere extrem de intensa, ce apare brusc in timpul unei activitati obisnuite. Este foarte important să ajungi la medic imediat ce simptomele apar. Durerea poate fi însoțită de durere în jurul buricului, greață și durere care iradiază în picior.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private