Sari la conținut

Simptome de apendicită. Semne dureroase care ar trebui să te trimită de urgență la doctor

apendicita
Sursă foto: arhiva doctorul zilei
semne apendicita

Simptome de apendicită. Apendicita este o afecțiune serioasă care necesită atenție imediată. Atunci când tranzitul de la nivelul apendicelui este îngreunat sau chiar blocat din diferite cauze, pereții acestuia se inflamează și provoacă afecțiunea numită apendicită acută.

Apendicita reprezintă o urgență chirurgicală, având potențial ridicat de agravare, într-un interval de timp foarte scurt. Apendicita acută apare cel mai frecvent la copii și la tineri, persoanele de sex masculin având o predispoziție mai însemnată.

Deși populația tânără este mai des afectată de această afecțiune, sunt înregistrate cazuri și la persoanele vârstnice.

Deși nu toți pacienții cu apendicită acută prezintă aceleași manifestări, cele mai frecvente simptome sunt următoarele:

apendice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

5 simptome de apendicită pe care să nu le ignori niciodată

1. Durere ascuțită în partea dreaptă a abdomenului

Unul dintre primele semne ale apendicitei este durerea intensă, localizată în partea dreaptă a abdomenului inferior. Această durere poate începe vag, dar devine rapid ascuțită și persistentă.

2. Sensibilitate la palpare în zona abdomenului

Palparea ușoară a zonei din jurul apendicelui poate provoca disconfort și durere. Dacă simțiți o sensibilitate crescută în această zonă, ar putea fi un semn al apendicitei.

3. Pierderea apetitului și grețuri

Apendicita poate afecta și apetitul, adesea însoțită de grețuri și senzație de rău. Aceste simptome pot apărea ca reacție la inflamația apendicelui.

4. Febră și stare generală proastă

O creștere a temperaturii corpului și o stare generală de slăbiciune pot indica o infecție asociată cu apendicita. Este important să nu ignorați aceste semne și să căutați asistență medicală.

5. Durere la mers sau tuse

Durerea apendiculară poate deveni mai intensă în timpul mișcărilor precum mersul sau tusea. Observarea acestui tip de disconfort poate oferi indicii suplimentare asupra cauzei.

Când trebuie să cauți ajutor medical de urgență

Recunoașterea timpurie a simptomelor apendicitei este crucială pentru a evita complicații severe.

Dacă experimentați durere în partea dreaptă a abdomenului, sensibilitate la palpare, grețuri sau alte simptome menționate, căutați asistență medicală de urgență. Doar un specialist poate oferi un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat.

Nu ezitați să căutați ajutor medical imediat dacă aveți suspiciuni cu privire la apendicită.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel