Sari la conținut

De ce mă doare pieptul când tușesc? Cauzele posibile ale durerii în piept la tuse

Emfizemul e o afecțiune pulmonară cronică.
Sursă foto: pixabay
În cazurile severe, corticosteroizii pot fi utilizați pentru a reduce inflamația pulmonară.

Un piept care doare atunci când o persoană tușește este relativ comun. De obicei, nu este un motiv de îngrijorare decât dacă tusea este persistentă sau severă.

În multe cazuri, durerea dispare de la sine pe măsură ce infecția dispare. Cu toate acestea, durerea toracică poate semnala uneori o infecție toracică gravă, cum ar fi pneumonia, așa că este important să consultați un medic pentru durerea în piept atunci când tuseți.

Simptome

Durerea în piept cu tuse vine sub mai multe forme. Durerea poate fi înjunghiată sau pulsatilă și poate varia de la foarte ușoară la insuportabilă.

Când există alte simptome, în special febră sau dificultăți de respirație, acest lucru poate indica o infecție subiacentă gravă. Alte simptome pe care o persoană le-ar putea observa includ:

  • dureri musculare
  • energie scăzută sau oboseală
  • tuse cu mucus
  • respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație

tratamente naturiste pentru tuse
Cauzele posibile ale durerii în piept la tuse includ:

Epuizarea musculară

O persoană folosește mulți mușchi ai pieptului, spatelui și abdomenului atunci când tușește. O tuse intensa sau multe zile de tuse pot epuiza acesti muschi, facandu-i sa se simta dureroși, mai ales atunci cand o persoana maseaza zona afectata.

De obicei, durerea atinge vârful în timpul tusei și apoi se ameliorează între tuse.

Poate fi dificil să distingem durerea musculară de alte tipuri de durere, cum ar fi durerea unui plămân inflamat. Prin urmare, dacă o persoană nu este sigură cu privire la originea durerii, este înțelept să consultați un medic.

Pneumonie

Pneumonia este o infecție pulmonară comună, dar potențial periculoasă. Virușii, bacteriile și chiar ciupercile sau paraziții pot provoca pneumonie. La unii oameni, pneumonia virală se dezvoltă după o răceală sau gripă.

Oamenii sănătoși se recuperează de obicei după pneumonie cu un tratament de rutină. Cu toate acestea, această infecție poate fi fatală la adulții în vârstă, la sugari și la persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Pleurezie

Pleurezia este o inflamație a țesutului pleural, care acoperă exteriorul plămânilor și interiorul peretelui toracic. Persoanele cu pleurezie pot dezvolta, de asemenea, lichid între straturile de țesut pleural.

Pleurezia este o posibilă complicație a pneumoniei, deși alte infecții și afecțiuni neinfecțioase pot provoca această tulburare care poate pune viața în pericol.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: