Categories: Stil de viaţă

De ce mezelurile devin lipicioase? Atenție! Carnea folosită ar putea proveni de la un animal bolnav

Din cuprinsul articolului

Este cunoscut faptul că mezelurile nu fac parte din categoria celor mai sănătoase alimente. Adesea, acestea sunt intens procesate și pline de aditivi și E-uri.

Majoritatea mezelurilor din comerț sunt intens procesate și conțin un nivel prea mare de aditivi și coloranți pentru a le îmbunătăți aroma și aspectul.

În acest sens, este important să citești cu atenție eticheta și să nu alegi produsele foarte ieftine. De cele mai multe ori, acestea sunt pline de substanțe dăunătoare.

Aceste substanțe alterează aspectul și gustul produselor după deschidere. Astfel, se poate dezvolta acea peliculă lipicioasă, care apare după deschiderea mezelurilor și păstrarea acestora la frigider.

De ce devin mezelurile lipicioase?

„Citirea etichetei nu lămureşte majoritatea oamenilor. E-urile trecute acolo nu explică clar conţinutul lor”, spune Liana Conţiu, nutriţionist– dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară din Târgu Mureş, potrivit realitatea.net.

Ne putem da seama foarte simplu dacă produsele nu sunt de calitate superioară.  De obicei, preţul mic şi termenul de valabilitate îndelungat ne poate confirma banuiala că sunt nişte produse artificiale. Eticheta, în acest caz, este aliatul nostru principal. Este necesar să știi cum să citești o etichetă și ce anume să eviți.

Ce conţin mezelurile? Dincolo de carne de proastă calitate, se foloseşte o cantitate mare de apă şi grăsime care măresc cantitatea de produs.

„Cantitatea de carne e nesemnificativă, o mare parte sunt tocăturile – carne dezosată mecanic- în mare parte resturi de carne. Şi apoi urmează lista aditivilor: glutamat monosodic care dă gust foarte bun şi provoacă dependenţă, nitriţi şi nitraţi de sodiu, arome sintetice, coloranţi”, mai spune Liana Conţiu.

Toate aceste adaosuri, cum ar fi amidonul, plus faptul că mezelurile nu sunt tocmai proaspete sau calitatea cărnii nu este cea mai bună le fac lipicioase, după câteva zile de stat la frigider.

Cu atât mai mult există şi studii care arată că, atunci când carnea de vită folosită la producerea mezelurilor provine de la un animal bolnav, produsul finit capătă acea peliculă lipicioasă.

 

Recent Posts

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

17 minute ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

o oră ago

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi: Consecințe negative pentru sănătate

Ce se întâmplă în organism dacă NU mănânci grăsimi! Evitarea completă a grăsimilor poate duce…

2 ore ago

Și tu asculți muzică în căști? Uite când este afectat auzul

Muzica ascultată în caști poate afecta auzul dacă este ascultată la un volum foarte ridicat…

3 ore ago

Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri” consumau

 Doi nutriționiști au făcut cancer, deși adoptau un stil de viață sănătos. Află ce ”otrăvuri”…

3 ore ago

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Destinul îi va ajuta să-și atingă vise

Trei zodii care vor trăi un MIRACOL în ziua de Paște. Astrologii au făcut previziuni…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic