Sari la conținut

Găsește cifra 8 în 8 secunde! Se spune că doar geniile pot trece acest TEST

A provoca și a ne pune mintea la treabă este o sarcină pe care, potrivit experților, ar trebui să o facem în fiecare zi. Pentru a realiza acest lucru, există o mulțime de activități, unele mai ușoare decât altele, dar în final, toate axate pe îmbunătățirea abilităților cognitive, deoarece acest lucru îți poate aduce beneficii incredibile pe termen lung.

Nu contează câți ani ai, nici ce ce profesie ai, aceste tipuri de ghicitori vizuale sunt concepute pentru un public larg, acesta fiind același motiv pentru care devin virale; Există toate culorile, animalele și temele la care vă puteți gândi. De asemenea, provocările vizuale ca aceasta vă pot ajuta să vă îmbunătățiți concentrarea.

În trecut, unele ziare puneau pe paginile lor activități, cum ar fi cuvinte încrucișate sau puzzle-uri de căutare de cuvinte, care provocau mințile cititorilor. Astăzi, datorită digitalizării mass-media, acest lucru s-a schimbat și teste precum cea de mai jos au devenit la modă.

Găsiți numărul diferit

Acordați o atenție deosebită detaliilor, deoarece percepția s-a dovedit a fi foarte ușor de manipulat, mai ales cu imagini ca aceasta. Tot ce trebuie să faci este să găsești un număr diferit.

Nu fi distras. Pentru a rezolva ghicitoarea ai doar opt secunde. Succes!

Sursă: Romania TV 

Dacă nu te-ai mișcat suficient de repede, iată rezolvarea:

De ce este importantă atenția?

Ceea ce nu este întreținut, nu este procesat. Este primul pas psihologic în procesarea informațiilor: atenția este poarta de acces către conștiința noastră.

Afectează toată activitatea psihologică. Atenția este un proces psihologic central necesar pentru multe alte procese psihologice precum percepția, emoția, motivația, memoria etc.

Atentia este baza invatarii. Este esențială pentru procesele de consolidare, întreținere și recuperare a informațiilor. Atenția este esențială pentru crearea de noi conexiuni neuronale (sinapse) și formarea unor circuite stabile ale creierului.

Atenția necesită efort. Atenția are o capacitate limitată, necesită o cantitate mare de resurse psihologice și un nivel optim de activare.

Atenția este adaptare. Dificultățile de atenție nu afectează doar procesarea informațiilor, ci afectează și capacitatea unei persoane de a se adapta la cerințele mediului înconjurător. Obținerea unui comportament și emoții adecvate garantează dezvoltarea deplină a persoanei, obținând astfel succes în mediul școlar și de lucru, o viață satisfăcătoare în relațiile de familie, cuplu și interpersonale, precum și legătura cu plăcerea în activitățile de agrement.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel