marți, august 3, 2021

Fiecare segment de vârstă, multiplu de şapte, este guvernat de o anumită planetă, care pune accent pe o anumită latură a evoluţiei umane, deci preocupările, modul de gândi şi a privi lumea se schimbă din

7 în 7 ani, potrivit acvaria.com.

Intervalul 0-7 ani este perioada guvernata de LUNA. Accentul cade pe hrana, joaca, schimbari profunde ale starii sanatatii, formarea personalitatii primare. Corespunde perioadei educative primare numita „cei 7 ani de acasa”.

Intervalul 7-14 ani este perioada guvernata de MERCUR. Accentul cade pe acumularea de cunostinte, informare, lectura, invatare, studiu, deprinderea primelor forme de comunicare si expresie (scris, citit, conversatia). Este momentul obtinerii unei identitati sociale – buletinul, cartea de identitate.

Intre 14-21 ani este perioada guvernata

de VENUS. Accentul cade pe relatiile sociale, pe sentimente, dragoste, arta, cautarea unei forme de exprimare artistica; dragoste, placere, tandrete, sociabilitate, sentimentalism, romantism, afectiune, atractie. Varsat de 21 ani este considerata majoratul oficial in cea mai mare parte a lumii.

Intre 21-28 ani este perioada guvernata de SOARE. Accentul cade pe afirmarea personalitatii, pe aspectul exterior, cautarea succesului, incercarea de a iesi in evidenta, o perioada creatoare, de exprimare a personalitatii si egoului, vointa, ambitie, dragoste.

Intre 28-35 ani este perioada guvernata

de MARTE. Accentul cade pe relatia cu sexul opus, viata sexuala, impulsivitate, lupta, competitivitate, dorinta de putere, forta, energie.

Intre 35-42 ani este perioada guvernata de JUPITER. Accentul cade pe cariera, profesie, situatie materiala, succes, faima, afirmare, recunoasterea meritelor, calatorii, expansiunea spiritului, cautarea de noi forme spirituale, aplecarea spre religie si credinta.

Intre 42-49 ani este perioada guvernata de SATURN, suprapusa si peste criza de la 40 de ani, este perioada maturitatii depline, de liniste sufleteasca, a introvertirii, a datoriei,

a efortului catre intelepciune si elevare spirituala, a afirmarii depline, a responsabilitatilor asumate si a limitarilor impuse.

Intre 49-56 ani, ne intoarcem la perioada guvernata de LUNA, ce reprezinta o reintoarcere la nevoile primare: sanatate, hrana, stabilitate, securitate, familei, casa, instincte materne, majoritatea femeilor pot deveni acum bunici.

Intre 56-63 ani revine perioada guvernata de MERCUR, cand creste nevoia de comunicare, nevoia de a impartasi si povesti amintirile trecutului, dorinta de a fi un fel de ghid pentru altii mai tineri.

Intre 63-70 ani revine perioada

guvernata de VENUS, cand cresc nevoia de afectiune, dorinta de a avea familia in preajma, iubirea fata de nepoti.

Intre 70-77 ani revine perioada guvernata de SOARE, cu o incercare de impunere a personalitatii, ceea ce naste de cele mai multe ori conflict cu generatiile tinere.

Intre 77-84 ani revine perioada guvernata de MARTE, marcata de o oarecare impulsivitate, neintelegeri, conflicte, ostilitate, lupte de orgolii.

Intre 84-91 ani revine perioada guvernata de JUPITER, cand se pune accent pe cautarea credintei, pe spiritualitate, pregatirea pentru marea trecere.

Ultimele stiri

Parteneri