marți, mai 30, 2023

Cu siguranță mulți am avut bunici foarte superstițioși, pentru care fiecare mic detaliu însemna neapărat ceva important.

O pisică neagră care ți-a trecut în cale, o oglindă spartă sau sare vărsată… Toate ți se par foarte complicate și probabil nu le înțelegi.

Cu siguranță doar instrucțiunile bunicii ți-au rămas în memorie: nu arunca gunoiul noaptea târziu. De asemenea, probabil îți vine în minte și o altă supertiție: „Nu purta haine murdare când a apus soarele”.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

De ce nu e bine să duci gunoiul seara! Ce se ascunde în spatele acestei superstiții? Credințele străvechi continuă să joace un rol important în viețile noastre. Că vine vorba de noroc, bunăstarea casei, ori sănătate, trebuie să recunoști că semnificațiile lor nu îți sunt indiferente.

Superstiții sau nu, Biserica nu le recunoaște, însă lumea le acordă importanță, mai ales că se spune că te ajută dacă le respecți.

Pentru că superstițiile există de când lumea, oamenii s-au obișnuit cu ele și țin cont de semnificațiile lor. Unde mai pui că anumite superstiții au legătură cu protecția locuinței și a familiei și, evident, facem tot ce ține de noi pentru binele lor.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...


De ce nu e bine să arunci gunoiul noaptea

De ce nu e bine să duci gunoiul seara! O superstiție puternică este extrem de răspândită și are legatură cu aruncarea gunoiului noaptea.

Din cele mai vechi timpuri, toate aceste activități nu se făceau noaptea, doar pentru că toată lumea credea în vrăjitoare și alte forțe malefice. Oamenii din acea vreme credeau că vrăjitoarele pot face rău unei persoane, așa că ieșirea în întuneric nu era cel mai sigur lucru de făcut.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Nu arunca gunoiul din casă noaptea și nu bate covoarele după asfințit, căci îți arunci sporul la bani și atragi ghinion, scrie Realitatea.net.

Dacă respecți feng shui-ul, nu scoate gunoaiele din casă noaptea! Conform practicii taoiste, scoaterea gunoiului noaptea simbolizează pierderea de bani, astfel încât sărăcia va predomina în casă.

Pe de altă parte, practica te învață totuși să scapi de lucrurile inutile, în așa fel încât să se mențină un echilibru pozitiv al energiei.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private