joi, august 18, 2022

Criza gunoaielor din sectorul 1, factor de infecții grave. Monica Pop, șocată: „Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”.

În contextul pandemiei de coronavirus, în care majortitatea oamenilor au o imunitate scăzută, nou o criză a gunoaielor, care de câteva zile au început să inunde străzile sectorului 1 din Capitală, trebuie privită cu foarte mare grijă, din punct de vedere sanitar.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Monica Pop, șocată: „Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”

Medicul oftalmolog Monica Pop a declarat că aceste deșeuri sunt extrem de periculoase, în speial pentru copii.

„Gunoaiele sunt foarte periculoase, mai ales că atmosfera nu este deloc sterilă. Dacă mai sunt și aceste deșeuri, care emană în atmosferă tot felul de microbi, este extrem de periculos, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți.

Și să nu uităm că ieșim din pandemie, iar oamenii au imunitatea foarte scăzută, și nu mai așa ceva nu le trebuia celor din sectorul 1”, a declarat Monica Pop, potrivit Gândul.

Criza gunoaielor din sectorul 1 se suprapune peste sezonul alergiilor, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor. Medicul oftalmolog mai spuneaceastă suprapunere poate fi foarte gravă  „și un factor favorizant pentru boli în plus”.

Te-ar mai interesa: Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medic...

„Este un lucru inadmisibil! Și sper că se va rezolva cât se poate de repede și sper din tot sufletul ca doamna primar să înțeleagă și să rezolve această problemă. Noi, din fericire, la Spitalul de ochi nu am avut probleme, la noi s-a ridicat gunoiul de către cei de la salubritate.

Dar nici nu vreau să mă gândeasc că doamna primar nu va rezolva această problemă. Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”, a mai spus Monica Pop.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Criza gunoaielor din sectorul 1, factor de infecții grave

De la 1 iunie,  sectorul 1 din București se confruntă cu o nouă criză a gunoaielor, suprapusă peste lipsa de deratizare și dezinsecție din București. Gunoaiele de pe străzi sunt un factor de infecții grave, precum dizenteria, enterocolita sau toxiinfecțiile alimentare.

Reprezentanții companiei Romprest, societate care are contract cu autoritatea locală pentru salubrizare, acuză primăria  sectorului 1 că în continuare „achită discreționar facturile”.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Mai mult de atât, din cauza datoriilor acumulate, operatorii de sortare care lucrau cu Romprest au suspendat aceste activități.

„Refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, în perioada iulie-decembrie 2020, și plata discreționară a prestațiilor, respectiv jumătate din prestația lunară a activităților de salubrizare stradală, în perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 milioane lei, din care 96 milioane datorie istorică aferentă prestațiilor din anul 2020 și 24 milioane aferente prestațiilor din anul 2021.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

(…) Odată cu acumularea restanțelor, începând cu luna februarie 2021, operatorii stațiilor au notificat Romprest că vor suspenda activitatea prestată în beneficiul Sectorului 1, iar în cursul lunii mai, începând cu data de 22 mai, au suspendat activitatea și au interzis accesul autospecialelor Romprest în stațiile de sortare”, se arată într-un comunicat Romprest..

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private