duminică, noiembrie 27, 2022

Mulți oameni își încep ziua cu o ceașcă de ceai, dar fac greșeala de a adăuga zahăr, care poate provoca unele probleme în organism.

„Băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi ceaiul dulce, sunt printre principalii contribuitori la probleme de sănătate, precum obezitatea, diabetul și alte probleme de sănătate, subliniază nutriționistul Beth Chiodo”.

De ce nu e bine să bei ceaiul cu zahăr. „Reducerea consumului de băuturi dulci este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat pe site-ul US National Library of Medicine”, scrie Semana.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

Nu este necesar să eliminați ceaiul sau cafeaua din alimentația zilnică, important este să învățați să consumați aceste băuturi fără zahăr. Este un proces complex care nu poate fi realizat peste noapte, așa că experții recomandă să începeți treptat acest proces.


Atenție la ceaiurile reci din comerț

„Nu numai ceaiul dulce obișnuit „de casă” este considerat dăunător, ci și băuturile reci gata preparate și cumpărate din magazin. Unele conțin 48 de grame de zahăr pe sticlă, ceea ce reprezintă 96% din valoarea zilnică”, spune portalul Lucid Life, care sfătuiește ca ceaiul să fie îndulcit cu miere.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

Healthline subliniază că ceaiul este o băutură grozavă pentru sănătate, iar anumite soiuri de ceai pot „fi deosebit de benefice pentru persoanele cu diabet și ajută la controlul zahărului din sânge, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea sensibilității la insulină, toate acestea fiind esențiale pentru controlul diabetului”.

Este important de înțeles că diabetul este un grup de „afecțiuni caracterizate prin niveluri crescute cronice de zahăr din sânge care rezultă din secreția inadecvată de insulină, hormonul de reglare a zahărului din sânge, sensibilitatea redusă la insulină sau ambele.” explică portalul Healthline.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

Pentru persoanele care suferă de diabet, este esențială reglarea glicemiei, motiv pentru care este esențial să „alegem alimente și băuturi care să optimizeze controlul sănătos al zahărului din sânge”, subliniază site-ul menționat anterior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private