Sari la conținut

De ce nu e bine să pupi mortul. Risc major pentru cei care fac ASTA

De ce nu e bine să pupi mortul. Un medic a explicat care sunt riscurile majore la care te expui dacă faci asta!

Noaptea priveghiului ne poate costa sănătatea, spune Dr. Viktor Ivanovik.

Dr. Viktor Ivanovik, un medic din Moldova celebru pe TikTok, a decis să le explice oamenilor la ce riscuri se expun în momentul în care își sărută rudele decedate. Desigur, subiectul este unul sensibil, căci momentul despărțirii este crunt.

Riscuri majore pentru persoanele care fac asta

Deși mulți români respectă tradiția și sărută rudele decedate, medicii spun că gestul de „rămas bun” poate pune sănătatea în pericol.

„Niciodată nu săruta pe cel răposat! 9 ore după deces, țesutul corpului începe să se descompună. Bacteriile corpului în stare de descompunere prind să iasă la suprafață. Factori de risc: pierderea mirosului, practic în totalitate!”, a scris medicul Viktor Ivanovik, pe contul său de TikTok.

Românii nu au fost deloc încântați de explicația medicului

Mulții români au înțeles și au fost de acord cu explicațiile transmise de medic și par să fie de acord că nu merită să se expună unor riscuri, însă există și excepții.

„Mi-am pupat tatăl și aș mai face-o de un milion de ori! Pot să pierd și gustul și mirosul, este tatăl meu!”, „Sincer, nu cred că rezistă cineva să nu își pupe părintele pe mână sau frunte ultima oară. Eu am pupat mâna tatălui meu pentru ultima oară”, „Este greu când te desparți de cineva drag. Spre exemplu un copil, mamă, tată, frate etc. Poate aveți dreptate științific, dar într-o asemenea situație e greu”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților, la clipul de pe TikTok al doctorului Viktor Ivanovik.

Ultima parte a slujbei de înmormântare este momentul des­părţirii, al primirii ultimului salut, care se concretizează prin să­rutarea cea mai de pe urmă dată mortului, potrivit crestinortodox.ro. Se pare că ultima sărutare, ca obicei mortuar, se dădea în vre­murile vechi înainte de moarte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel