Sari la conținut

De ce nu este bine să te înfometezi dacă vrei să pierzi în greutate?

pilulele contraceptive

Specialiștii în nutriție susțin că nu este sănătos să mănânci mai puțin atunci când vrei să slăbești. Din cauza înfometării, organismul poate avea mult de suferit. Acesta nu va mai primi esențialul zilnic de nutrienți și substanțe hrănitoare, ceea ce poate duce la un dezechilibru al funcțiilor esențiale.

În mod ideal, o dietă pentru slăbit trebuie adaptată nevoilor individuale. De aceea, este recomandat să apelezi la un specialist în nutriție înainte de a începe un program pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor recurg la anumite metode, nu tocmai sigure. Înfometarea poate pune sănătatea în pericol și este indicat să urmezi un plan alimentar echilibrat.

Dacă vrei să slăbești, primul pas greșit este înfometarea

„Primul lucru la care ne gândim atunci când ne propunem să slăbim este că trebuie neapărat să mâncăm mai puțin și începem să sărim peste mese, începem să scoatem grupe mari alimentare din meniul nostru, și ajungem să ne rezumăm doar la frunze și ocazional o bucată de carne.
Nimic mai greșit! De cele mai multe ori nu cantitatea de mâncare este problema, ci ceea ce alegem să mâncam sau modul în care preparăm alimentele.
Primul pas este să facem alegeri mai bune, de exemplu în loc de cereale cu lapte la micul dejun, mâncă omletă cu legume sau la prânz în loc de cartofi prăjiți, mâncă cartofi la cuptor. Corpul nostru are nevoie de energie pentru a funcționa și asta înseamnă că are nevoie de alimente bune și nutritive, nu de restricții!”, a explicat Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, pe Facebook.

Efectele negative ale înfometării

  • Scaderea energiei;
  • Par si unghii fragile;
  • Pierderea parului;
  • Oboseala extrema;
  • Sistem imunitar slabit;
  • Oase slabite si osteoporoza.

De asemenea, daca pierzi foarte rapid in greutate pot exista consecinte psihologice. Daca cineva nu are timp sa se acomodeze in noua forma si greutate a corpului, acest lucru poate duce la lucruri precum dismorfie, anorexie sau bulimie. Multi oameni incep o dieta cu o mentalitate precum „daca pierd in greutate, atunci voi fi fericit. Sau atunci voi fi mai atragator si voi gasi dragostea.” Asadar, dupa pierderea in greutate, atunci cand acele lucruri nu s-au concretizat, poate exagera conditiile preexistente de sanatate mentala sau poate promova in continuare probleme de imagine corporala, explică MedLife.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel