Sari la conținut

De ce nu s-a vaccinat fiul de 11 ani al ministrului Sănătății? „Nu e vorba de curaj…”

De ce nu s-a vaccinat fiul de 11 ani al ministrului Sănătății? „Nu e vorba de curaj…”

La sfârșitul săptămânii trecute, chiar înainte de începerea campaniei de vaccinare anti-covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, ministrul Sănătății anunța că fiul său de 11 ani „este nerăbdător” să fie vaccinat.

Alexandru Rafila: „Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală”

Alexandru Rafila spunea la acea dată că nu are „niciun fel de reţinere” să îşi vaccineze copilul, ținând cont că l-a vaccinat și anti-gripal.

„Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin.

El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie. Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru”, spunea Alexandru Rafila.

De ce nu s-a vaccinat fiul de 11 ani al ministrului Sănătății? „O să facă acest lucru, în mod evident

Aflat sâmbătă, 29 ianuarie, într-o vizită la Centrul de Vaccinare de la Palatul Copiilor, ministrul Sănătății a fost întrebat de către jurnaliști de ce fiul său nu a fost vaccinat anti-covid, la patru zile de la începerea campaniei de vaccinare pentru grupa de vârste 5-11 ani.

Ministrul Sănătății a dezvăluit că fiul său are Covid-19 și trebuie să rămână în izolare până luni.

„Eu am spus încă de săptămâna trecută că doresc să îl vaccinez, el chiar mă întreabă când îl vaccinez. Exact în ziua când am făcut această declaraţie a fost testat pozitiv. Ulterior o să facă acest lucru, în mod evident”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.