joi, martie 30, 2023

Renunță România la măsurile restrictive? Alexandru Rafila: Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să…

Vârful valului 5 ar putea fi înregistrat la jumătatea lunii februarie, anunță ministrul Sănătății, adăugând că, peste trei săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă.

În acest context, din martie vor fi luate măsuri de relaxare, a mai spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

Alexandru Rafila: „Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ţinem lucrurile sub control”

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situaţie în Bucureşti şi încercăm să găsim soluţii, chiar temporare, pentru continuarea activităţii şi ca pacienţii să aibă acces la servicii de sănătate.

Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferenţe.

E adevărat că proporţia de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienţii internaţi cu alte boli şi care se infectează în spital”, a declarat Rafila, potrivit sursei citate.

Ministrul afirmă că, deși traversăm o „perioadă dificilă”, se fac toate eforturile pentru ca situația să rămână sub control.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

„Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii, dar dacă apar câteva cazuri, trebuie să-ţi continui activitatea şi înseamnă relocarea de personal de pe alte secţii.

E o perioadă mai dificilă, care trebuie manageriată de cei care conduc aceste unităţi, cu asistenţă de la DSP şi Ministerul Sănătăţii.

Ne pregătim şi pentru acest scenariu. Lucrurile sunt foarte diverse. Facem tot ce putem în această perioadă, încât să ţinem lucrurile sub control”, a subliniat Alexandru Rafila..

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Renunță România la măsurile restrictive?

Potrivit ministrului Sănătății, vârful acestui val se va înregistra în perioada 10 – 15 februarie, iar după acesta numărul cazurilor va scădea.

Rafila a dat asigurări că va fi stabilit un mecanism de consultare permanentă cu industria, astfel încât deciziile să se ia după consultări și în concordanță cu interesele de sănătate publică, dar și cele care țin de funcționarea economiei în România.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Şi lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunţăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private