Sari la conținut

De ce nu slăbesc, deși fac sport constant? Cori Grămescu dezvăluie cele mai frecvente greșeli

slăbiciunea musculară
Sursa: Unsplash

„De ce nu slăbesc, deși fac sport?” este, probabil, cea mai comună întrebare cu care se confruntă persoanele care vor să piardă în greutate. În ciuda eforturilor, dieta și exercițiile fizice nu oferă rezultatele așteptate. Care ar putea fi motivele pentru care nu poți elimina kilogramele în plus?

Dietele și antrenamentele fizice sunt esențiale în procesul de pierdere în greutate. Cu toate acestea, dacă nu sunt adaptate nevoilor tale, rezultatele nu vor fi optime. Iată cum poți echilibra alimentația și sportul pentru a reuși să slăbești exact cât ai nevoie.

De ce nu slăbesc, deși fac sport?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie care sunt principalele motive pentru care nu reușești să pierzi în greutate, deși consideri că ai o rutină echilibrată.

„Cel puțin în teorie, și dacă manânci fără limită dar faci sport, trebuie să ai rezultate. Deci, de ce nu ai rezultatele pe care le aștepți?

Citeste si:

Nu ai antrenamentele potrivite nivelului tău de rezistență fizică. A lucra corect, fără pauză, exerciții de începători este mult mai eficient decât să te miști haotic și cu pauze frecvente în ore de nivel mai solicitant.

Metabolismul și stilul de viață. O persoană care stă la birou 8 ore pe zi, mai stă o oră sau două cu fundul în scaunul mașinii și mai stă și pe diverse canapele la televizor, pe net sau la citit seara, înca vreo 2-3 ore și merge la sală, de 2-3 ori pe saptamană, câte o oră, nu este o persoană activă, ci o persoană sedentară care face sport din când în când.

Dezechilibru în programul de antrenament

Pentru o dezvoltare armonioasă și echilibrată, corpul nostru are nevoie de 3 componente de fitness care trebuie introduse în rutina de antrenament la sală:
• antrenament cu greutăți pentru dezvoltarea unei mase musculare de bună calitate
• antrenament cardio pentru buna sănătate a sistemului cardio-vascular
• antrenament de flexibilitate pentru reducerea tensiunilor musculare și protejarea articulațiilor.

Supraevaluarea consumului caloric. Sutele alea de kcal consumate de care citești pe net se aplică doar dacă lucrezi corect, fără pauza, toată ora, activând exact toți mușchii necesari pentru o mișcare.

Alimentație și hidratare deficitară. Asigură-te că ai proteine la fiecare masă din pește, carne, brânzeturi sau proteine vegetale.Mai ști, cu siguranță, și că trebuie să te ferești de zahăr. În realitate, avem nevoie de vreo 200 și ceva de grame de carbohidrați într-o zi. Deci, nu uita să calculezi și sucul de portocale și bomboanele sau covrigeii, feliile de pâine, piure-ul de la prânz ori pufuleții, mămăliga sau nachos-ul de la film. Tot la capitolul alimente trebuie să ști că grăsimile sunt foarte importante, deci asigură-te că ai grăsimi sănătoase în meniul tău.

Teama de febra musculară. Febra musculara poate fi redusă cu câteva trucuri simple și naturale, ușor de implementat: stretching, masaj, baie călduță în apă cu săruri de magneziu”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.