miercuri, septembrie 28, 2022

Pierderea în greutate este un proces complex care necesită multă atenție, disciplină și motivație. Alimentația și exercițiile fizice sunt elemente principale în procesul de slăbire, însă este important ca acestea să se afle într-o armonie perfectă. Iată de ce nu slăbești, deși faci sport regulat?

Sportul și alimentația sunt principalele elemente ale unui proces de slăbire reușit. Cu toate acestea, deși crezi că faci totul conform planului, s-ar putea să nu obții rezulatele mult așteptate.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Iată la ce detalii trebuie să fii atent atunci când faci sport și, totuși, observi că nu pierzi în greutate cât ar trebui.

De ce nu slăbesc, deși fac sport?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva motive pentru care antrenamentele tale nu funcționează conform așteptărilor.

Cel puțin în teorie, și dacă manânci fără limită dar faci sport, trebuie să ai rezultate. Deci, de ce nu ai rezultatele pe care le aștepți.

Nu ai antrenamentele potrivite nivelului tău de rezistență fizică. A lucra corect, fără pauză, exerciții de începători este mult mai eficient decât să te miști haotic și cu pauze frecvente în ore de nivel mai solicitant.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Metabolismul și stilul de viață. O persoană care stă la birou 8 ore pe zi, mai stă o oră sau două cu fundul în scaunul mașinii și mai stă și pe diverse canapele la televizor, pe net sau la citit seara, înca vreo 2-3 ore și merge la sală, de 2-3 ori pe saptamană, câte o oră, nu este o persoană activă, ci o persoană sedentară care face sport din când în când.

Dezechilibru în programul de antrenament. Pentru o dezvoltare armonioasă și echilibrată, corpul nostru are nevoie de 3 componente de fitness care trebuie introduse în rutina de antrenament la sală:

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

  •  antrenament cu greutăți pentru dezvoltarea unei mase musculare de bună calitate
  •  antrenament cardio pentru buna sănătate a sistemului cardio-vascular
  •  antrenament de flexibilitate pentru reducerea tensiunilor musculare și protejarea articulațiilor.

Supraevaluarea consumului caloric. Sutele alea de kcal consumate de care citești pe net se aplică doar dacă lucrezi corect, fără pauza, toată ora, activând exact toți mușchii necesari pentru o mișcare.

Alimentație și hidratare deficitară. Asigură-te că ai proteine la fiecare masă din pește, carne, brânzeturi sau proteine vegetale.Mai ști, cu siguranță, și că trebuie să te ferești de zahăr. În realitate, avem nevoie de vreo 200 și ceva de grame de carbohidrați într-o zi. Deci, nu uita să calculezi și sucul de portocale și bomboanele sau covrigeii, feliile de pâine, piure-ul de la prânz ori pufuleții, mămăliga sau nachos-ul de la film. Tot la capitolul alimente trebuie să ști că grăsimile sunt foarte importante, deci asigură-te că ai grăsimi sănătoase în meniul tău.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Teama de febra musculară. Febra musculara poate fi redusă cu câteva trucuri simple și naturale, ușor de implementat: stretching, masaj, baie călduță în apă cu săruri de magneziu”, scrie Cori Grămescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private