Categories: Stil de viaţă

De ce nu trebuie să îți speli niciodată picioarele cu săpun. Ingredientul care-ți va schimba viața pentru totdeauna

De ce nu trebuie să îți speli niciodată picioarele cu săpun. Ingredientul care face picioarele moi și sănătoase. 

La dușul de dimineață sau de seară, ca și celelalte părți ale corpului, îți freci, speli și îți cureți picioarele, zonele dintre degete și călcâiele cu săpun. Doar că e greșit, spun specialiștii.

De ce nu trebuie să îți speli niciodată picioarele cu săpun

Te-ai întrebat vreodată de ce, în ciuda curățării picioarelor în fiecare zi, ele miros sau sunt predispuse la infecțibanal care-ți va schimba viața pentru totdeaunai fungice? Începând cu aspectul de igienă, spălarea și exfolierea regulată a picioarelor este foarte importantă, deoarece dacă nu faci acest lucru te poate face mai predispus la calusuri, acele zone de piele întărite care se acumulează datorită frecării repetate.

Cu toate acestea, experții în sănătate recomandă să nu folosiți săpun pentru a-ți curăța picioarele.

„Picioarele tale sunt acoperite de bacterii, la fel ca restul pielii tale”, spune pentru SELF expertul în boli infecțioase Amesh A. Adalja, cercetător principal la Centrul John Hopkins pentru Securitatea Sănătății.

Potrivit lui Adalja, aceste bacterii, atunci când intră în contact cu apa cu săpun, pot lăsa un reziduu chimic care poate provoca și mai mult ravagii în picioare, cum ar fi infecțiile fungice etc.

Oțetul este cheia pentru picioare moi și sănătoase

Prin urmare, un ingredient care ajută la prevenirea infecțiilor, mirosurilor neplăcute, negilor și a pielii dure este oțetul. Oțetul protejează împotriva bacteriilor, ciupercilor și a altor microbi dăunători, așa că adăugarea acestuia într-o înmuiere pentru picioare ar putea avea potențiale beneficii pentru picioare.

Potrivit Medical News Today, puteți adăuga pur și simplu o parte de oțet și două părți de soluție de apă într-o cadă și puteți înmuia picioarele timp de 15-20 de minute. Repetați acest proces zilnic sau până când problemele cu picioarele dispar.

Este puțin probabil ca tipul de oțet pe care îl folosește o persoană să facă o diferență semnificativă în eficacitatea înmuiării. Cu toate acestea, poate fi mai bine să evitați oțetul din plante sau din fructe, deoarece conțin ingrediente suplimentare.

De ce este util oțetul?

Experții în piele spun că picioarele sunt susceptibile de a dezvolta diverse probleme din cauza deshidratării și a condițiilor meteorologice care creează un mediu perfect pentru creșterea bacteriilor și ciupercilor. Oțetul are multe proprietăți utile care ajută la rezolvarea următoarelor probleme:

  • Miros de picioare: Mirosul neplăcut, ca urmare a transpirației, se formează în jurul picioarelor, mai ales în timpul verii și în anotimpurile ploioase. Mulor oameni le transpiră picioarele chiar și atunci când nu fac exerciții fizice sau alte activități obositoare. Proprietățile antimicrobiene ale oțetului pot ajuta la uciderea bacteriilor sau ciupercilor care contribuie la mirosul piciorului. Curățați picioarele cu un săpun obișnuit, moale, înainte și după înmuiere.
  • Picior de atlet: Este o boală a pielii extrem de infecțioasă cauzată de ciuperci și afectează picioarele, deoarece purtarea pantofilor creează adesea un mediu cald, întunecat și umed pentru creșterea ciupercilor. Se dezvoltă adesea între degetele de la picioare și face ca pielea să devină uscată, sensibilă și susceptibilă la deteriorare. Cei care merg desculți în locuri publice, cum ar fi sălile de sport sau piscinele, pot contacta și piciorul atletului. Înmuierea zilnică a picioarelor într-o baie de picioare cu oțet ar putea ajuta la combaterea infecțiilor fungice, cum ar fi piciorul atletului.
  • Negi: Negii sunt excrescențe ale pielii cauzate de o infecție cu papilomavirus uman sau HPV. Potrivit medicilor, verucile pot trece de la o persoană la alta prin contactul apropiat cu pielea. Datorită proprietăților antimicrobiene ale oțetului, negii pot fi protejați împotriva virușilor. Este posibil ca o înmuiere cu oțet să ajute la tratarea sau prevenirea creșterii verucilor pe picioare.

Recent Posts

Horoscop 14 mai. Oportunități neașteptate pentru Berbeci. Leii ar trebui să facă un pas în spate

Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…

36 de minute ago

Cercetătorii au descoperit de ce fumătorii iau rapid în greutate atunci când se lasă de fumat

Fumătorii care intenționează să renunțe sunt adesea îngrijorați de creșterea în greutate care vine la…

o oră ago

Ce trebuie să știi înainte de o mamografie. Un radiolog explică cum să te pregătești cel mai bine

Ce să știi despre mamografie. De ce este important să faci o mamografie de rutină…

2 ore ago

Ce este insuficiența hepatică. De ce apare și care sunt semnele revelatoare

Ce este insuficiența hepatică. Ficatul este cel mai mare organ din corpul uman și servește…

2 ore ago

Ce sume de bani mai încasează ucrainenii refugiați din România, de la 1 mai. Ce condiții trebuie să îndeplinească

După începerea războiului în februarie 2022, ucrainenii au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor.…

3 ore ago

Grăsimea de pe brațe ar putea prezice riscul de fracturi ale coloanei vertebrale, la persoanele de peste 50 de ani

Măsurarea masei totale de grăsime din brațe ar putea ajuta la prezicerea riscului de fracturi…

3 ore ago

Citeste si: