
De ce nu trebuie să îți speli niciodată picioarele cu săpun. Ingredientul care-ți va schimba viața pentru totdeauna

De ce nu trebuie să îți speli niciodată picioarele cu săpun. Ingredientul care face picioarele moi și sănătoase.
La dușul de dimineață sau de seară, ca și celelalte părți ale corpului, îți freci, speli și îți cureți picioarele, zonele dintre degete și călcâiele cu săpun. Doar că e greșit, spun specialiștii.
Te-ai întrebat vreodată de ce, în ciuda curățării picioarelor în fiecare zi, ele miros sau sunt predispuse la infecțibanal care-ți va schimba viața pentru totdeaunai fungice? Începând cu aspectul de igienă, spălarea și exfolierea regulată a picioarelor este foarte importantă, deoarece dacă nu faci acest lucru te poate face mai predispus la calusuri, acele zone de piele întărite care se acumulează datorită frecării repetate.
Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă când adormi pe canapea. Care sunt r...
Cu toate acestea, experții în sănătate recomandă să nu folosiți săpun pentru a-ți curăța picioarele.
„Picioarele tale sunt acoperite de bacterii, la fel ca restul pielii tale”, spune pentru SELF expertul în boli infecțioase Amesh A. Adalja, cercetător principal la Centrul John Hopkins pentru Securitatea Sănătății.
Potrivit lui Adalja, aceste bacterii, atunci când intră în contact cu apa cu săpun, pot lăsa un reziduu chimic care poate provoca și mai mult ravagii în picioare, cum ar fi infecțiile fungice etc.
Prin urmare, un ingredient care ajută la prevenirea infecțiilor, mirosurilor neplăcute, negilor și a pielii dure este oțetul. Oțetul protejează împotriva bacteriilor, ciupercilor și a altor microbi dăunători, așa că adăugarea acestuia într-o înmuiere pentru picioare ar putea avea potențiale beneficii pentru picioare.
Te-ar mai interesa: Moșii de Iarnă 2023. Pe ce dată pică Sâmbăta Morți...
Potrivit Medical News Today, puteți adăuga pur și simplu o parte de oțet și două părți de soluție de apă într-o cadă și puteți înmuia picioarele timp de 15-20 de minute. Repetați acest proces zilnic sau până când problemele cu picioarele dispar.
Este puțin probabil ca tipul de oțet pe care îl folosește o persoană să facă o diferență semnificativă în eficacitatea înmuiării. Cu toate acestea, poate fi mai bine să evitați oțetul din plante sau din fructe, deoarece conțin ingrediente suplimentare.
Te-ar mai interesa: Greșeli pe care le faci când iei medicamente. Vă p...
Experții în piele spun că picioarele sunt susceptibile de a dezvolta diverse probleme din cauza deshidratării și a condițiilor meteorologice care creează un mediu perfect pentru creșterea bacteriilor și ciupercilor. Oțetul are multe proprietăți utile care ajută la rezolvarea următoarelor probleme:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.