duminică, iunie 26, 2022

Rafael Nadal a suferit dureri considerabile de cel puțin un an cu sindromul Mueller-Weiss, o afecțiune degenerativă rară care afectează oasele de la picioare.

Așa cum a făcut-o pe parcursul Openului Francez, Nadal, care a împlinit 36 de ani săptămâna trecută, a trebuit să se confrunte cu problema sa de sănătate în semifinala sa împotriva lui Alexander Zverev, când spaniolul urmărea să ajungă la a 14-a finală de la Roland Garros.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Acest sindrom afectează osul navicular din spatele piciorului, între talus și oasele cuneiforme.

„Acest os este supus unor solicitări semnificative și, din motive pe care nu le înțelegem, își pierde vascularizarea și are loc necroza”, a declarat profesorul Didier Mainard, președintele Asociației franceze de chirurgie a piciorului și șeful de chirurgie ortopedică la Spitalul Nancy. în nord-estul Franței.

Lipsa vascularizației înseamnă că osul își pierde aportul de sânge.

În cazurile cele mai grave și „la persoanele care pun multă tensiune pe picioare, osul se va dezintegra, se va aplatiza, se poate fragmenta și aceasta poate evolua spre osteoartrită cu scurtarea arcului plantar”, a explicat profesorul.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

Sindromul Mueller-Weiss poate afecta doar un picior, dar mai des pe ambele.

Raul Ramos, specialist în podologie, susţine că pacienţii săi care suferă de acelaşi sindrom ca Nadal „pot merge în viața normală doar cu tratament. Nu sunt sportivi de elită, așa că cazul lui Rafa ceea ce face este inexplicabil, supraomenesc”.

„Nadal are o alterare în dezvoltarea osului în copilărie, dar suferă (n.r. de această problemă) la vârsta adultă. Acest lucru modifică întreaga biomecanica a piciorului, osul este vârful arcului interior al piciorului. Cu siguranță are talonete, dar sunt momente când nu este suficient”, a declarat podologul, citat de Marca.

Te-ar mai interesa: Previziuni RUNE 27-3 Iunie. Voropchievici: Totul e...

„Podologia sau podiatria este ramura medicinei care se ocupă cu studiul și diagnosticarea problemelor piciorului, a gleznei sau a extremităților inferioare. Specialistul care se ocupă cu aceaste lucruri este specialistul podolog.

Denumirea veche în anumite țări este chiropodist. La noi în țară a apărut și termenul de podiatru care se referă mai mult la îngrijirea piciorului diabetic, precum și îndepărtarea bătăturilor, îngrijirea unghiilor și a calusurilor dureroase”.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private