Sari la conținut

De ce obosesc oamenii din ce în ce mai mult? Medic pneumolog. Legătura dintre pandemie și decondiționarea fizică

De ce obosesc oamenii din ce în ce mai mult? Medic pneumolog. Legătura dintre pandemie și decondiționarea fizică.

Medicul Sorin Bivolaru, de la Spitalul Militar de Urgenţă din Galaţi, atrage atenția asupra confuziei care se poate face între lipsa de vlagă și frica de boală. În contextul pandemiei, limitați de izolări și măsuri de prevenție, majoritatea oamenilor au făcuit mult mai puțină mișcare decât obișnuiau să facă.

Acest lucru se poate traduce într-o decondiționare fizică, care duce la o pierdere a tonusului muscular. Oamenii se sperie pentru că se simt diferit, obosesc mai repede și se gândesc automat că sunt bolnavi.

De ce obosesc oamenii? „La majoritatea pacienților nu s-au identificat elemente sugestive pentru boală pulmonară”

„În ultimele luni am consultat foarte mulți pacienți care reclamau faptul ca „obosesc foarte repede” sau ” nu mai pot să fac activitățile fizice pe care le făceam înainte”.

Majoritatea dintre pacienți veneau la pneumolog după ce făcuseră în prealabil o vizită și la cardiolog, ocazie în care nu s-au găsit elemente sugestive pentru boală cardiaca care sa justifice simptomatologia reclamată de pacient.

După investigații pneumologice, la majoritatea pacienților nu s-au identificat elemente sugestive pentru boală pulmonară”, a scris medicul pe contul său de Facebook.

Medic pneumolog. Legătura dintre pandemie și decondiționarea fizică

„Am să explic puțin fenomenul pentru că, există pe lângă pacienți și foarte mulți medici care scapă din vedere următoarea situație. Am trecut de ceva vreme pragul de un an de la debutul pandemiei de COVID-19, timp în care majoritatea dintre noi ne-am redus foarte mult activitățile fizice.

Odată cu reducerea activităților fizice, surplusul de kilograme și-a făcut apariția, iar odată cu ele, comoditatea a pus stăpânire pe fizicul și psihicul nostru. În traducere liberă, după munca de acasă, limitarea activităților fizice, mulți dintre cei care se prezintă la medic pentru acuzele de mai sus, sunt DECONDIȚIONAȚI FIZIC. PUNCT.

Asta nu Înseamnă ca sunt bolnavi, ci că sistemul lor muscular și-a pierdut tonusul pe fondul reducerii activităților fizice. Mai adăugați la scăderea tonusului musculat și kilogramele acumulate pe parcursul ultimului an de pandemie.

Lipsa de activitatea fizică în sine poate să determine apariția multor boli. Asta ca să fie clar pentru toată lumea.

Ce e de făcut? Evident, o examinarea medicală generală pentru a exclude alte patologi care au o simptomatologie similară. Este nevoie ca oamenii să conștientizeze necesitatea schimbării stilului de viață și importanța exercițiului fizic.

Variația și periodizarea programului sunt deosebit de importante pentru o creștere optimală a forței și rezistenței.

Antrenarea organismului se poate face în multe moduri, iar cele mai potrivite, plăcute și eficiente sunt: mersul cu ritm rapid, alergarea, mersul pe bicicletă, înotul, urcatul și coborâtul scărilor, genuflexiuni, flotări, tracțiuni la bară, etc”, a mai punctat medicul Sorin Bivolaru.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel