Sari la conținut

Medic pneumolog. „Totul se poate schimba. Singurul lucru care persistă toată viața este…”

respiratie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tehnici de respirație

Medic pneumolog. „Totul se poate schimba. Singurul lucru care persistă toată viața este…”

Dr. Sorin Bivolaru, medic pneumolog la Spitalul Militar din Galaţi, atrage atenția oamenilor că cea mai simplă metodă prin care se poate controla calitatea vieții este modul de a respira. Într-o postare pe contul său de Facebook, acesta explică faptul că respirația „se schimbă în funcție de fiecare sentiment care ne încearcă”.

Medic pneumolog. „Totul se poate schimba. Singurul lucru care persistă toată viața este…”

„Da, sună ciudat, dar e adevărat!

Primul lucru pe care ar trebui să-l învățăm în viață, este felul în care ar trebui să respirăm.

Respirația e singurul lucru pe care îl avem din clipa nașterii până la moarte. Totul se poate schimba pe parcursul vieții. Singurul lucru care persistă toată viața e respirația.

Ce se schimbă când suntem stresați? Respirația!

Ce se schimbă când ne enervăm? Respirația!

Ce se schimbă când: dormim, mințim, iubim, muncim, etc? Respirația!

Respirația noastră se schimbă în funcție de fiecare sentiment care ne încearcă.

Dacă reușim să învățăm să ne controlăm respirația, viața noastră se îmbunătățește total.

Dacă reușim să învățăm să respirăm, ne vom descurca în orice situație din viață.

Dacă reușim să învățăm să respirăm, sănătatea noastră fizică și psihică va fi mai bună. Viața noastră ar fi mai lungă, mai bună și mai fericită”, a explicat medicul Sorin Bivolaru.

Dr. Sorin Bivolaru: Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?!

De altfel, în urmă cu doar o lună, dr. Sorin Bivolaru îl critica pe Raed Arafat pentru măsurile de prevenție haotice împotriva Covid-19. Printre altele, acesta îi reproșează lui Arafat că a închis școlile, dar sunt deschise mall-urile și pârtiile de schi, care sunt pline.

Redăm integral mesajul postat pe Facebook de către medicul Sorin Bivolaru:

  • „Bună seara Dl. Arafat!Ce faceți? Sunteți bine? Bine suntem și noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi!
  • Școlile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise și PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise și arhipline!
  • Se apropie Paștele! Știți?! O să restrângeți iarăși dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Școlile tot închise?
  • Dumneavoastră aveți senzația că limitarea ieșirii din casă între 22 și 5 dimineața contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU! Dar na, băieții ăia de vă înconjoară, nu prea au curajul să vă zică, dar vă spune eu..
  • – v-ați făcut damblaua impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituții, etc. Câte cazuri de COVID19 ați identificat? ZERO! Motiv pentru care ați și renunțat la măsură!
  • – ați recomandat lucrul în ture. Hmmm… Ați verificat să vedeți câte instituții publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulți dintre cei care o practică, au redus salariile angajaților sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeți că dacă oamenii bagă mai puțini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19?
  • – în loc să vă prostiți cu restricții aproape inutile, mai bine ați găsi o soluție de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituțiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaților li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceți, găsim o soluție? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii își fac treburile liniștiți..
  • Ar mai fi câte una alta de zis, dar na… nu citiți dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galați, în caz că aveți întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2″.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel