Sari la conținut

De ce recidivează cancerul? „Medicamentele nu funcţionează”

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De ce recidivează cancerul? Cancerul este în atenția oamenilor de știință. Ei încearcă să găsească antidotul pentru a pune capăt aceste boli care ucide pe capete. Ultima descoperire a oamenilor de știință americani este halucinantă. Medicamentele nu funcționează, iar cancerul recidivează. Cum este posibil?

Cercetătorii americani  au descoperit că încercarea de a distruge celulele canceroase le transformă pe acestea şi le face mult mai rezistente la medicamente, creând o formă mult mai agresivă de cancer ulterior. Descoperirea ştiinţifică a fost publicată recent în revista ‘Cell’.

Potrivit oamenilor de știință de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude, SUA, au declarat că multe medicamente pentru cancer provoacă apoptoza, moartea celulară programată. Acest lucru necesită ca mitocondriile celulelor să elibereze o proteină specială, citocromul c, scrie RRA.

Anterior, cercetătorii credeau că odată ce citocromul c este eliberat în celulă, apoptoza nu poate fi oprită. S-a dovedit că unele celule canceroase sunt capabile să supravieţuiască prin declanşarea unui proces metabolic special care activează genele şi opresc apoptoza.

Concluzia cercetătorilor: „Medicamentele nu funcţionează”

Descoperirea oamenilor de ştiinţă ar putea explica, de asemenea, de ce celulele canceroase devin rezistente la alte tratamente, nu doar la medicamentul care a fost utilizat iniţial: în timp ce medicamentele pot avea mecanisme diferite, multe se bazează pe apoptoză.

Dar chiar şi o apoptoză nereuşită face celulele rezistente la moartea celulară programată. Ele încep să se dividă, tumora creşte, dar medicamentele nu funcţionează.

Activitatea oamenilor de ştiinţă poate servi drept bază pentru crearea de medicamente potrivite pentru a preveni reapariţia cancerului. În celulele rezistente, răspunsul la apoptoza eşuată are ca rezultat o creştere a activităţii factorului de transcripţie 4 (ATF4), care reglează major răspunsul la stres, provocând descompunerea proteinelor care declanşează moartea celulară şi reglarea genelor care promovează supravieţuirea.

Dacă gena ATF4 sau proteina ATF4, pe care o codifică, este blocată, celulele canceroase nu pot deveni rezistente la tratament. Acelaşi efect se observă atunci când o proteină care este activată de ATF4, un inhibitor responsabil de reglarea coordonată a sintezei porţiunilor hemului (HRI), este blocată.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: