joi, decembrie 1, 2022

Un vechi obicei japonez spune să să bei apă în fiecare dimineață, imediat ce te trezești. Acest obicei a fost descoperit mai târziu și de cercetători, care au descoperit că acest obicei este un real tratament pentru multe boli.

Terapia cu apă a devenit o indicaţie medicală

Astăzi, terapia cu apă este recomandată și de medici neurologi de renume, iar paharul cu apă pe stomacul gol a devenit o indicaţie medicală.

De ce să bei apă în fiecare dimineață, imediat ce te trezești?

Potrivit cercetărilor, specialiştii au studiat efectele paharului cu apă pe stomacul gol. 250 ml de apă reprezintă exact cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie în unele momente, cum ar fi dimineaţa, imediat după trezire sau pe stomacul gol înainte de masă.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Daca vom creşte această cantitate, atunci trebuie să ne alegem un singur moment din zi: dimineaţa.

Rezultatele cercetărilor efectuate iniţial în Japonia, dar apoi preluate şi de alte echipe de specialişti din întreaga lume, arată că: 1-4 pahar cu apă dimineaţa imediat după trezire asigură o vindecare/ameliorare sigură pentru afecţiuni şi tulburări ca: durerea de cap, astmul bronsic, obezitate, hemoroizi, previne tulburările digestive precum diareea sau voma. Mai mult, ameliorează totodată şi simptomele în caz de diaree şi vomă, răceala, palpitaţii, pietre la rinichi, cistită, ficatul obosit, tulburări de vedere, gastrita, artrita, diabet. Afecţiuni genitale; piele uscată sau care se descuamează uşor etc.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...


Top 5 beneficii pentru sănătate

1. Lumineaza tenul. Apa ajută în purificarea sângelui, ceea ce se observă şi la nivelul pielii. Tenul devine mai tânăr, mai luminos.

2. Ajută in eliminarea surplusului de kilograme! 4 pahare cu apă în fiecare dimineaţă poate duce la accelerarea metabolismului cu 40% pentru primele ore ale zilei.

3. Îmbunătăţeşte activitatea musculară şi echilibrul limfei în organism.
4. Detoxifică colonul şi scade aciditatea gastrică de peste noapte.
5. Purifică sângele şi accelerează metabolismul.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Acest obicei este recomandat și de Prof. Dr. Vlad Ciurea. Acesta spune că ar trebui să ne trezim devreme dimineața, să aerisim bine casa și să facem câteva exerciții fizice lejere pentru a ajuta creierul să se încălzească.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, a explicat acesta, potrivit Antena 3.

„Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate ‘dejectele’ tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune ”locomotiva” în mișcare”, a adăugat Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private