Sari la conținut

Rețeta unui neurochirurg. Prof. Ciurea: Și eu am trecut prin depresie

Profesorul Vlad Ciurea a mărturisit în cadrul evenimentului „Fain & Simplu la Ateneul Român!”, găzduit de Mihai Morar, că și el a trecut prin depresie. Sfaturile neurochirugului pentru a ieși la suprafață!

„Printr-o întâmplare am trecut și eu prin depresie. Dacă poți realiza, nu te afunzi ca în tunel, trebuie să mergi în sus: tu cu tine însuți. Deschizi geamul, te uiți în oglindă și trebuie să ieși la suprafață, înoată, du-te în sus, trage aer, trage oxigen. Tu trebuie să fii un exemplu! Dacă tu te prăbușești, familia ta ce o sa zică? Trebuie să nu ajungi în depresie. Luați un animăluț lângă dumneavoastră, toată ziua te ocupă și te scoate din depresie”, a spus profesorul Vlad Ciurea în cadrul evenimentului.

Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare

„Să nu uităm optimismul! În primul rând trezire de dimineață. Mâine tot la 5:30 mă trezesc. La 6:30 încerc să părăsesc domiciliul, să plec spre serviciu. Trec prin Piața Victoriei. E liniște. Contează enorm deschiderea geamului cu primele raze de soare. Beau două pahare de apă de dimineață, la temperatura camerei. Mănânc ceva. După aceea vine cafeaua, ca un fel de răsfăț”, a explicat acesta la Antena 3 CNN.

Sursă FOTO: Antena 3

Este important de reținut că adulții au nevoie de 6-7 ore de somn în fiecare noapte, în timp ce copiii au nevoie de mai multă odihnă.

„Tot timpul spun că în bătrâni se spunea că ne culcăm cu găinile și ne trezim cu cântatul cocoșului. Ei știu foarte bine”, amintește Alexandru Vlad Ciurea.

Munca m-a scos din impas

Rețeta neurochirgului. Profesorul Ciurea spune că a depășit acest moment prin autoeducare și multă muncă.

„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun, și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies! Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a povestit specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel