Sari la conținut

De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produce în organismul nostru

ceai

De ce să bei ceai zilnic? Alegerea unor produse sănătoase poate fi adesea considerată un sacrificiu. Potrivit unui nou studiu, există o alegere favorabilă pentru inimă pe care o puteți face și care nu face decât să vă îmbunătățească rutina zilnică.

formarea pietrelor la rinichi

De ce să bei ceai verde  sau negru zilnic?

Beneficiile ceaiului verde: Cercetătorii au descoperit căun consum de ceai negru sau verde în fiecare zi ajută la reducerea unui factor cheie de risc cardiovascular care este asociat cu atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Flavonoidele sunt compuși care se găsesc din abundență în plante și care sunt bogate în antioxidanți. Oamenii de știință au demonstrat că flavonoidele sunt utile organismului pentru a ajuta la combaterea inflamației și a stresului oxidativ și pot ajuta la protejarea împotriva anumitor boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și anumite tipuri de cancer.

Un studiu din 2022 noiembrie, realizat de o echipă de la Universitatea Edith Cowan (ECU), a confirmat un alt beneficiu cheie care se adaugă la această listă: flavonoidele sunt benefice pentru sănătatea inimii.

Beneficiile consumului regulat de flavonoide

Echipa din spatele studiului a adunat 881 de femei în vârstă cu vârsta medie de 80 de ani pentru a evalua beneficiile consumului regulat de flavonoide și a constatat că cele care au consumat în mod regulat anumite alimente cu flavonoide au fost mai puțin predispuse la o acumulare de calcificare aortică abdominală (AAC) – un factor de risc important pentru atac de cord și accident vascular cerebral.

Ceaiurile verzi și negre oferă o doză mare de flavonoide

Studiul a explicat că consumul unei anumite băuturi bogate în flavonoide în fiecare zi ajută la promovarea sănătății inimii. Echipa a constatat că un consum regulat de ceai verde sau negru a ajutat cu succes la scăderea riscului de AAC al subiecților și că ceaiul negru a fost principala sursă de flavonoide de origine alimentară a grupului.

formarea pietrelor la rinichi

Atunci când cercetătorii i-au comparat pe cei care au băut între două și șase cești de ceai zilnic cu cei care nu au băut deloc, cei care au băut ceai au înregistrat o reducere de 16 până la 42% a CAA extinse.

Cu toate acestea, deși beneficiile pentru sănătatea inimii au crescut odată cu cantitatea consumată, este important să rețineți că ceaiul verde și negru este cel mai adesea cofeinizat și poate veni cu propriul set de efecte secundare atunci când este consumat în exces, potrivit bestlifeonline.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel