sâmbătă, decembrie 4, 2021

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente, având numeroase beneficii pentru organism. Aceasta are proprietăți uimitoare de vindecare și acționează ca antibiotic natural. Pe lângă efectele sale pozitive în tratamentul natural al răcelii și gripei, mierea este un aliment perfect pentru consum, înainte de odihnă. De ce ar trebui să consumi miere înainte de culcare?

Mierea este folosită de sute de ani în medicină, cosmetică și alimentație. Aceasta are nenumărate beneficii asupra sănătății și este un îndulcitor natural eficient. Aceasta este bogată în nutrienți esențiali și minerale, fiind recunoscută în special pentru proprietățile antibacteriene și vindecătoare. Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când cunsumi miere înainte de culcare?

Te-ar mai interesa: Povestea veteranului de război de 100 de ani, care...

Potrivit DC Medical, o singură lingură de miere, înainte de odihnă, va avea nenumărate beneficii asupra organismului tău. Iată ce poate face acest aliment și de ce ar trebui să îl consumi!

Încetinește procesul de îmbătrânire

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, mierea poate fi un aliat de nădejde împotriva îmbătrânirii premature. Antioxidanții sunt responsabili pentru procesul de reînnoire a celulelor moarte cu celule noi, sănătoase. Antioxidanții elimină radicalii liberi produși în urma acestor arderi celulare, îmbunătățind regerenarea naturală a organsimului.

Te-ar mai interesa: Vitamina mai puțin cunoscută cu rol esențial pentr...

Stimulează arderea caloriilor

Mierea stimulează în mod natural metabolismul, favorizând arderea caloriilor. Mierea are un efect termogen asupra organismului, ceea ce înseamnă că îmbunătățește circulația și crește puțin temperatura corpului. Acești doi factori contribuie la arderea rapidă a grăsimilor.

Îți oferă un somn liniștitor

Mierea este bogată în triptofan, un hormon responsabil pentru inducerea stării de relaxare. Acesta este un aminoacid pe care organismul nu îl poate produce singur, motiv pentru care aportul poate fi asigurat numai prin alimentație.

Te-ar mai interesa: Medic de top, semnal de alarmă: Avem de-a face cu ...

Stimulează sistemul imunitar

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și agenți antibacterieni, mierea susține funcționarea normală a metabolismului și îi crește activitatea.

Reduce tensiunea arterială

Mierea conține anumiți compuși care favorizează o tensiune arterială normală. Datorită antioxidanților, o lingură de miere înainte de culcare poate preveni tensiunea arterială ridicată.

Te-ar mai interesa: Vaccinarea, obligatorie în România? Alexandru Rafi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri