Sari la conținut

De ce să dai cu scorțișoară pe pragul ușii de la intrare. O să faci și tu așa de-acum!

Beneficiile scorţişoarei pentru sănătate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile scorţişoarei pentru sănătate

În zilele noastre, scorțișoara este un ingredient ieftin și se găsește ușor cam peste tot, dar nu întotdeauna a fost așa.

Folosită încă din antichitate, când egiptenii o foloseau la îmbălsămare și ritualuri religioase, scorțișoara era foarte valoroasă și extrem de prețuită, ba era chiar mai scumpă decât aurul sau fildeșul.

Cu rădăcina numelui în arabă (“amomon”= condiment cu miros strident), scorțișoara era folosită pentru o mulțime de scopuri. Avea și are proprietăți antivirale, antibacteriene, antifungice, ajută la scăderea tensiunii arteriale, a diabetului zaharat și reglează apetitul.

Mai nou s-a descoperit (ceea ce anticii probabil știau deja), că scorțișoara reglează nivelul de estrogen la femei, crește libidoul, întărește mușchii vaginali și reglează ovulația.

Tot scorțișoara tratează disfuncția erectilă a bărbaților, iar pentru atleți este folosită pentru tratarea spasmelor musculare, crescând nivelul de oxigen din sânge.

Putem scrie mult și bine despre beneficiile scorțișoarei, dar cred că v-ați prins deja de ce era aur curat pe vremuri și de ce de-a lungul timpului a fost atât de apreciată.

Scorțișoara se folosește în magie, în vrăji de abundență, iubire și altele.

Ritualuri cu scorțișoara

Pe data de 1 a lunii, în fiecare lună sau oricând simți că ai nevoie, pui o linguriță de scorțișoară în palmă, ieși în prag, în afara casei, te întorci cu fața spre ușa deschisă astfel încât să vezi spre interior, și spui așa:

“Când scorțișoara îmi intră-n casă, prosperitatea intră să stea.
Când scorțișoara e suflată, abundența intră în viața mea și rămâne în ea.
Așa este.”

După aceea sufli scorțișoara și vizualizezi ceea ce tocmai ai spus intrând în casa ta.

Scorțișoara se lasă pe podea timp de 24 de ore, și ce nu ai luat pe tălpi între timp, aspiri a doua zi.

@tarot_77

Vezi profilul meu pentru ajutor gratuit

♬ sunet original – tarot_77

Cum folosim scorțișoara pentru prosperitate

Tot pentru a atrage banii și prosperitatea, varsă praf de scorțișoară peste o lumânare portocalie, după care aprinde-o. Pune sub lumânare un bilețel cu dorințele tale, iar acestea se vor îndeplini cu siguranță.

Mai poți rosti și un ritual străvechi, prin care faci banii sa nu plece niciodată din casa ta, după ce presari ingredientul de-a lungul tocului de la ușă: Banii mei sunt cu mine, nu vor pleca nicăieri din buzunarul meu. Așa să fie!

De asemenea, poți lega câteva batoane de scorțișoară chiar la pragul casei și să treci pe sub ele mereu. Se spune că asa vei materializa și mai mult dorința ta de a te îmbogăți și a avea un stil de viața așa cum ai visat mereu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel