joi, septembrie 23, 2021

Alimentația influențează în mod substanțial sănătatea organismului nostru. Aceasta este responsabilă pentru aportul necesar de vitamine, minerale și nutrienți esențiali pentru o bună funcționare a corpului. Anumite alimente, precum nucile, conțin o multitudine de substanțe nutritive care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică.

Nucile sunt privite, adesea, cu reticență. Acestea sunt bogate în grăsimi și, de aceea, sunt evitate. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție atrag atenția că nucile conțin numai grăsimi sănătoase, de care corpul nostru depinde pentru a fi sănătos și puternic.

Grăsimile pe care le găsim în nuci nu se compară cu cele găsite în alimente procesate, prăjeli și alte alimente bogate în grăsimi nesănătoase.

De ce să consumi mai multe nuci?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie de ce nucile, indiferent de tipul lor, sunt necesare pentru armonia corpului nostru.

„Ori de câte ori sugerez includerea nucilor în alimentație, multe dintre clientele mele îmi spun „dar sunt atât de bogate în grăsimi!”, la care spun da, într-adevăr, sunt o sursă de grăsimi, dar corpul nostru are nevoie de aceste grăsimi sănătoase.

Nucile pot fi o modalitate delicioasă de a adăuga aromă și textură în mâncare – personal nu cred că aș putea trăi fără nuci.

Studiile au descoperit că nucile, consumare cu moderație:

Au un efect neutru asupra greutății – pot chiar ajuta la scăderea în greutate și / sau la menținere.

Îmbunătățesc calitatea alimentației – sunt o sursă de fibre și acizi grași esențiali. Cercetările au arătat că consumul regulat de nuci este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii, contribuind la scăderea colesterolului LDL („rău”).

Rezistente la monotonie – nucile au un atribut similar pâinii și cerealelor. Le putem mânca zilnic și nu ne săturăm.

Cu toate acestea..⁣

Dacă aveți de gând să includeți nucile în alimentație, optați pentru cele nesărate. Ca națiune, consumăm mai multă sare decât este necesar, astfel aportul de sodiu ar trebui să fie moderat pentru a reduce riscul de hipertensiune.

Indiferent dacă împrăștiați unt de nuci pe pâine prăjită, adăugați în piureuri, mâncații o mână de nuci sau adăugați în terci – există atât de multe modalități de a include nucile în alimentație”, scrie Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Exemple de nuci sănătoase:

  • caju
  • nuci de macadamia
  • migdale
  • nuci
  • nuci braziliene
  • nuci pecan
  • fistic

 

Ultimele stiri