Sari la conținut

Medic geriatru: ”Alimentația în exces ne intoxică organismul cu radicali liberi!” Iată ce vitamine ne ajută să îi eliminăm

Alimentatia corecta
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Comportamentul din timpul mesei care influențează creșterea îm greutate

Din cuprinsul articolului

Alimentația în exces ne intoxică organismul cu radicali liberi! Dr. Adrian Stănescu, medic primar specializat în geriatrie și gerontolgie a explicat, în cadrul unui interviu, pentru Evenimentul Zilei, cum să ne ferim de factorii care ne îmbătrânesc rapid.

Ne îmbătrânesc hrana în exces și sedentarismul, la care se adaugă activitatea psihică și spirituală și factorii externi, precum tutunul, alcoolul,  trauma fizică, stresul, clima, expunerea la soare. Hrana în exces ne intoxică organismul cu aşa-numiţii radicali liberi, pe care metabolismul îi elimină ușor până pe la 35-40 de ani, după această vârstă, din diferite cauze, printre care și îmbătrânirea ADN-ului nostru, nu le mai poate elimina. Și atunci recomand combaterea lor prin terapie antioxidantă,” a atras atenția medicul geriatru.

Hrana în exces ne intoxică organismul

Potrivit specialistului, în urmă cu mai bine de 20 de ani doza zilnică recomandată de vitamina C era de 100 mg, acum se recomandă 1000 mg în fiecare zi. Să nu uităm nici de vitaminele D și E și lista nu se oprește aici.

Există medicamente care pot fi luate regulat și să epureze acești radicali liberi care ne intoxică, și, în final, ne omoară celulele.

Al doilea mecanism de încetinire a procesului de îmbătrânire este ozonoterapia, care, practic, prin acțiunea directă la nivelul ADN-ului, îl ajută să-și aducă aminte cum să sintetizeze din nou antioxidanți proprii, ceea ce este ideal, pentru că noi știm că absorția medicamentelor este diferită de la persoană la persoană.

Oricine e disciplinat și conștiincios poate să prevină îmbătrânirea. Regimul alimentar trebuie să fie foarte sănătoas, iar regimul de activitate fizică, trebuie să fie în general moderat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel