Sari la conținut

De ce scriu medicii urât? Rețeta virală pe Internet, după ce nici măcar farmaciștii n-au descifrat-o

De ce scriu medicii urât. Rețeta virală pe Internet, după ce nici măcar farmaciștii din Satu Mare n-au reușit s-o descifreze. 

Meseria de medic este una dintre cele mai importante și apreciate și vine la pachet nu doar cu pasiune, empatie, dorința de a ajuta oamenii, ci și cu multă muncă, mii de diagnostice și de rețete scrise.

Scrisul de mână indescifrabil al medicilor a devenit un fapt comun, dar sunt cazuri în care o caligrafie ilizibilă poate deveni problematică pentru pacienți.

Rețeta virală pe Internet, după ce nici măcar farmaciștii n-au descifrat-o

Cazurile în care absolut nimeni, nici măcar alți medici sau farmaciști, nu înţelege ce a scris un coleg de-al lor sunt destul de rare.

Cu toate astea, un pacient din Satu Mare s-a confruntat, zilele trecute, cu o astfel de situaţie. O rețetă scrisă de un medic a devenit virală pe Internet, după ce nimeni nu a putut să descifreze scrisul.

Medicul curant i-a dat o rețetă care a rămas un mister până în ziua de azi. Nu doar că farmaciștii nu au înțeles nimic din ce scria în această reţetă, dar chiar colegii medicului au reuşit performanţa de a nu înţelege nimic, notează portalsm.ro.

reţetă cu scris indescifrabil

Reacţiile internauţilor au fost care de care mai savuroase.

  • A învățat să scrie, noi trebuie să învățăm să citim”
  • Cred că a vrut să-l trimită la mare”
  • I-a dat concediu de 2 ori pe an câte 6 luni”
  • În opinia mea, ăsta era un fel de rezultat EKG”

Care este adevăratul motiv pentru care medicii scriu urât

Doctorii scriu urât. Și acest lucru nu se întâmplă doar la noi în țară, ci în toată lumea. Conform FactsWT.com, un raport oficial al Institutului de Medicină din Statele Unite ale Americii arată că în fiecare an peste 7.000 de pacienţi mor pentru că reţelele lor sunt scrise foarte urât şi din această cauză tratamentul este interpretat greşit.

O cercetare făcută de oamenii de știință de la Universitatea din Berna a arătat că în ceea ce privește rețetele medicale, în 52% dintre cazuri scrisul era urât, iar în 4% dintre cazuri era indescifrabil. Iată câteva motive care răspund la întrebarea „De ce scriu doctorii urât?”:

  • În timpul facultății, viitorii medici se concentrează mai mult pe denumirile latinești, decât pe caligrafie. Aceștia iau foarte multe notițe în perioada facultății și își deformează scrisul;
  • Întrucât sunt aglomerați și au mulți pacienți, medicii scriu repede și astfel câștigă timp. Din păcate, scriu repede și urât.
  • Unora dintre medici nu le pasă dacă rețeta este sau nu clară pentru pacienți.
  • În multe dintre cazuri, medicii îşi notează ce discută cu pacienţii, ce descoperă în consultaţii, în analize, dar și diferite observaţii. Adică scriu extrem de mult, într-un timp scurt.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.