Sari la conținut

ATENȚIE! Metoda prin care un medic fals a escrocat pacienți bătrâni

MARE ATENȚIIE! Polițiștii din Capitală au transmis un semnal de alarmă prin care atrg atenția cetățenilor. Un bărbat de 35 de ani care s-a dat drept medic a convind un băstrân să îi ofere 2900 de lei pentru a-i cumpăra medicamente, apoi a fugit cu banii.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Muncipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut joi un bărbat de 35 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

”Cercetările au fost declanșate la data de 13 mai a.c., de către Secția 24 Poliție, când un bărbat în vârstă de 77 de ani a sesizat faptul că, în aceeași zi, o persoană necunoscută, care s-a recomandat medic, a intrat în locuința sa, după ce au interacționat pe stradă și, sub pretextul că trebuie să cumpere anumite medicamente, victima i-a remis o sumă de bani.

Polițiști ai Secției 24 au demarat cercetările, identificând un bărbat, în vârstă de 35 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

În baza probatoriului administrat în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bărbatul ar fi abordat persoana vătămată pe stradă și, sub pretextul că ar fi medic și trebuie să cumpere urgent anumite medicamente, ar fi determinat victima să îi permită accesul în locuință , iar mai apoi, ar fi mers împreună la un bancomat, de unde ar fi retras 2.900 de lei.

Victima i-ar fi remis bănuitului suma de bani, iar acesta ar fi părăsit zona în fugă”, potrivit unui comunicat de presă.

Joi s-a pus în aplicare un mandat de percheziție, în județul Dâmbovița, la domiciliul bărbatului în cauză.

”Acesta a fost depistat, audiat și reținut pentru 24 de ore, ulterior magistrații dispunând măsura arestării preventive. Cercetările sunt continuate de către Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se menționează în comunicat.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel