De ce se îngrașă oamenii, cu adevărat. Nu are legătură cu ALIMENTAȚIA

De ce se îngrașă oamenii, cu adevărat. Nu are legătură cu ALIMENTAȚIA
De ce se îngrașă oamenii, cu adevărat. Nu are legătură cu ALIMENTAȚIA

De ce se îngrașă oamenii este o problemă care încă nu este în totalitate elucidată. În urma unui studiu amănunțit, s-a descoperit că nu alimentația este principalul motiv pentru care lumea se îngrașă, ci totul pleacă de la nivel psihic.

Există foarte multe persoane care, deși au o alimentație corectă, se îngrașă „inexplicabil”. Experții au venit cu mai multe teorii care explică surplusul de kilograme. Lista pleacă de la „sănătatea psihică” și ajunge până la medicamentele luate „după ureche”, fără o prescripție medicală.

„Frustrarea de a vedea kilogramele în plus pe cântar sau pe şolduri, atunci când nu mai încapi în perechea de blugi preferată este de înţeles, dar ai ştiut că nu doar o alimentaţie haotică şi lipsa sportului pot avea aceste efecte? Orice, de la un dezechilibru hormonal, la o deficienţă de vitamine sau la un tratament medicamentos poate duce la o creştere în greutate. Iată patru dintre motivele pentru care este posibil să te îngraşi, chiar dacă duci o viaţă sănătoasă, cu o dietă echilibrată şi sport”, scrie CSID.

Unul dintre principalele motive pentru care oamenii se îngrașă este depresia, care acționează mai întâi la nivel psihic.

„Multe medicamente antidepresive cauzează creştere în greutate – deci, dacă ai fost diagnosticat cu depresie şi iei tratament pentru această afecţiune, aşteaptă-te la o creştere graduală în greutate, pe parcursul lunilor. Dacă nu iei pastile, exisă numeroase studii care demonstrează că există o legătură între depresie şi creşterea în greutate. Un studiu din 2010 publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică a constatat că persoanele care se simt triste şi singure câştigă în greutate mai repede decât cele care raportează mai puţine simptome legate de depresie, pentru că sunt tentate să mănânce mai multe alimente bogate în grăsimi şi calorii, alimente care sporesc de cele mai multe ori confortul psihic”, mai spune sursa citată.

Există o listă lungă de medicamente care pot provoca creşterea în greutate: anticoncepţionale, medicamente pentru terapie hormonală, steroizi, beta-blocante pentru bolile de inimă şi tensiunea arterială, medicamente anti-convulsii, medicamente pentru cancerul de sân, unele tratamente pentru poliartrita reumatoida şi chiar unele medicamente pentru migrena şi arsuri la stomac.

516 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox