Sari la conținut

De ce se zbate ochiul? Oftalmolog: ”Spasmele oculare apar din aceste cauze”

De ce zbate ochiul? Ei bine superstițiile n-au nicio legătură cu adevăratele motive ale spasmelor oculare. Dr. Roxana Cozubaș, medic primar oftalmolog și doctor în științe medicale a explicat de ce apare acest fenomen, pe care unii oameni îl asociază cu evenimente care urmează să li se întâmple. 

”Atunci când ni se zbate ochiul, de obicei asociem acest lucru cu un eveniment bun sau rău care urmează să ni se întâmple – ochiul drept este aducător de fapte bune, pe când cel stâng nu tocmai,” explică medicul oftalmolog.

Dr. Cozubaș atenționează că acestea sunt doar superstiții, de cele mai multe ori, aceste spasme oculare (denumite și miokimii) apar din cauze precum:
Stresul
✓ Oboseala generală sau oboseala oculară cauzată de purtarea unor ochelari necorespunzători, cu dioptrii nepotrivite, fie oboseală cauzată de intervale lungi de timp petrecute în fața ecranelor digitale
✓ Cofeină în exces
✓ Alcool
✓ Dezechilibre nutriționale, eventual magneziu scăzut
✓ Alergii și histamina
✓ Ochi uscați

Citeste si:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.