Sari la conținut

De ce sunt mai expuși în fața coronavirusului bărbații cu barbă! Atenție, avertismentul specialiștilor

Un cunoscut medic francez avertizează bărbații care poartă barbă, un accesoriu foarte la modă în ultimii ani. Atenție, vă vulnerabilizați în fața virusului!

Medicii recomandă ca, pe durata epidemiei, barba și mustața să fie tunse până când părul facial nu mai este vizibil. Acesta este mesajul transmis fără echivoc de Patrick Pelloux, președintele Asociației medicilor de urgență din Franța, potrivit rtl.fr.

Doctorul Patrick Pelloux a explicat pericolul imens la care bărboșii se supraexpun. Virusul poate rămâne în barbă sau în mustață, după ce persoana tușește sau strănută.

„Nu vreau să duc o campanie împotriva bărbilor și mustăților, dar în orice caz tot timpul am spus că acestea sunt de regulă foarte murdare”, a mai spus medicul, care a adăugat că virusul poate rezista câteva ore pe părul facial.

În urmă cu câteva săptămâni, un grafic a circulat intens pe rețelele sociale, care sugera că barba nu este compatibilă cu purtarea unei măști.

V-ar putea interesa și articolul: Bărbații cu barbă au mai mulți microbi decât câinii! Concluziile uimitoare ale unui studiu de ultimă oră

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel