sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Irina Lungu

Toamna aduce mai multe zile mohorate, dar si o crestere a nivelului de anxietate si de stres. Cateva masuri simple te pot insa ajuta sa atenuezi aceste efecte sau chiar sa impiedici aparitia lor.

Pe masura ce toamna aduce mai mult vant si ploi, iar soarele este tot mai timid, unele persoane pot resimti acut aceasta schimbare – prin cresterea nivelului de anxietate. Specialistii spun ca acest lucru este explicabil.

„Oamenii au tendinta de a suferi mai mult de anxietate si de indispozitii in lunile de toamna. Spre deosebire de alte forme de anxietate, aceasta nu are un factor determinant extern si tinde sa se repete anual”, a declarat pentru Healthline Dr. Clare Morrison, consilier medical la centrul medical britanic MedExpress. Ea a adaugat ca multi oameni nu recunosc simptomele anxietatii si nu-si dau seama ca ceva e in neregula.

Morrison indica principalele simptome ale anxietatii de toamna: proasta dispozitie si depresie, anxietate si ingrijorare excesiva, iritabilitate, letargie, insomnie si oboseala, pierderea interesului pentru activitatile zilnice.

Lipsa de vitamina D, un efect al lipsei de expunere la soare, poate declansa aceste simptome: „Lipsa vitaminei D este legata de depresie. Un alt factor este schimbarea unor obiceiuri, pentru ca, pe masura ce vremea se strica, petrecem mai putin timp afara si facem mai putina miscare”, a explicat Dr. Clare Morrison.

Citeste continuarea…