joi, august 5, 2021

Stiai ca cea mai accesibila practica de well-being pe care o putem adopta are totodata si cel mai mare impact asupra sanatatii tale? Starea de bine, atat cea emotionala, cat si cea fizica tine de oamenii

din jur si de cat de mult timp petreci cu ei.

Daca stam sa ne gandim, nici nu e de mirare ca e asa. Corpul uman e alcatuit din milioane de celule care comunica intre ele, astfel incat sa functionam in parametri optimi. Toate sistemele noastre interne sunt intr-o continua conversatie si depind unele de altele pentru ca noi sa fim bine.

Prezenta oamenilor dragi elibereaza hormonul fericirii

Aceasta nevoie de conectare nu este limitata numai la planul nostru fizic. De fiecare data cand suntem inconjurati de prieteni sau familie, creierul nostru ne da de stire ca fericirea noastra e reala

prin eliberarea oxitocinei.

Acest hormon ii da un apel si serotoninei, hormonul fericirii, si uite-asa, reactia in lant a bucuriei ne scade nivelul de stres din corp, face ca anxietatea sa ia o pauza si depresia sa nu ne viziteze. In plus, serotonina este responsabila cu reglarea sistemului digestiv, al apetitul sexual si al somnului.

Fa din intalnirea cu prietenii si pastrarea conexiunii dintre voi o prioritate

Cu totii suntem ocupati. Ne plangem de lipsa timpului mai mult ca de trafic, iar asta e primul indicator ca e ceva serios!

Cu toate acestea, pentru a culege cat mai multe beneficii

din intalnirile cu cei dragi, e musai ca acestea sa se intample. Asta e prima conditie a succesului: actiunea. Odata ce te-ai hotarat si ai inteles cat de bine iti face chiar si o cafea scurta alaturi de un prieten, trebuie sa faci din astfel de momente un obicei.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Ultimele stiri

Parteneri