Sari la conținut

De ce trebuie să consume iaurt persoanele trecute de 50 de ani. Beneficii medicale multiple

dieta cu iaurt
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
beneficii medicale multiple ale consumului de iaurt

Majoritatea nutriționiștilor încurajează consumul de produse lactate, care să facă parte din dieta zilnică în special a persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Există tot mai multe dovezi că unii dintre acizii grași care se găsesc în grăsimile lactate pot reduce riscul de boli de inimă și de diabet de tip 2.

Totodată, iaurtul conține toți aminoacizii esențiali necesari contribuind totodată la creșterea masei musculare și la menținerea sănătății sistemului muscular. Creșterea masei musculare ajută și la arderea mai rapidă a grăsimilor.

Studii recente arată că un consum mai mare de produse lactate fermentate, cum ar fi iaurtul integral neîndulcit și anumite brânzeturi, poate fi asociat cu riscuri mai mici de agravare a bolilor cronice la vârstnici.

Citeste si:

Potrivit medicilor citaţi de doc.ro, iaurtul este plin de proteine, calciu și probiotice, de aceea poți mânca zilnic câte un iaurt de 150 de grame. Acest aliment are diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi faptul că susține buna funcționare a sistemului osos, poate regla glicemia în cazul persoanelor diabetice și poate contribui la consolidarea imunității.

Scade riscul de cancer de colon

În plus, bacteriile benefice pot îmbunătăți sănătatea intestinului și pot crește imunitatea, dar numai iaurturile pe care scrie „culturi vii și active” conțin probiotice, iar tipul și cantitatea pot varia în funcție de marcă.

Nu mai puţin important este faptul că iaurtul ajută la buna funcționare a colonului și chiar poate scădea riscul de cancer de colon. S-a demonstrat că unele tipuri de probiotice găsite în iaurturi, cum ar fi Bifidobacteria și Lactobacillus, reduc simptomele incomode ale sindromului de colon iritabil (IBS), care este o tulburare comună care afectează colonul.

De asemenea, iaurtul combate balonarea, un simptom frecvent resimţit după mese copioase sau după combinații alimentare nepotrivite precum carnea cu cartofi. În plus, iaurtul poate reduce riscul de hipertensiune arterială și ajută la prevenirea osteoporozei, o cană asigurând 49% din necesarul zilnic de calciu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.