vineri, martie 24, 2023

Spre deosebire de tulpinile precedente, varianta Delta afectează în mod substanțial și tinerii de toate vârstele. Virusul a evoluat, treptat, către tulpini tot mai agresive, atrag atenția medicii. De asemenea, simptomatologia are un debut abrupt, lucru ce evidențiază cât de periculoasă este această tulpină.

Octavian Jurma, cercetător în neuroştiinţe, compară virusul SARS-CoV-2 cu virusul care cauzează gripa. Spre deosebire de virusul care cauzează gripa, virusul SARS-CoV-2 evoluează către tulpini tot mai contagioase, agresive, care se schimbă și se adaptează constant.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Aceasta este exact caracteristica sa îngrijorătoare și singura explicație a faptului că varianta Delta a coronavirusului afectează și tinerii.

Octavian Jurma, despre evoluția virusului SARS-CoV-2 și efectul asupra tinerilor

„Virusul SARS-CoV-2, noul coronavirus este, așa cum îi spune și numele, un virus nou introdus în populația umană, în specia noastră. Asta înseamnă că el se află acum într-un proces de găsire a unui echilibru cu specia pe care a infectat-o. Acest lucru, în general, poate evolua în două moduri.

Am văzut, avem gripa, faimoasa gripă spaniolă de acum 100 de ani, ultima mare pandemie cu care omenirea s-a confruntat, în care virusul s-a stins așa… după trei mari valuri a dispărut așa din populație, a intrat într-o zonă de echilibru foarte rapid.

Te-ar mai interesa: Atenţie la ce veţi cumpăra din magazine! Produse c...

Virusul SARS-CoV-2 vedem că evoluează într-o direcție diferită, în loc să îşi stingă virulența și infecţiozitatea, el și-o crește, altfel încât varianta Delta este mult mai infecţioasă decât varianta originală. Vedem că nici vorbă de acele trei valuri.

Deci cu adevărat putem spune: SARS-CoV-2 nu este gripă, COVID-19 nu este gripă

Dimpotrivă, vedem că migrează în zona diviziei A a virușilor, dacă îi putem spune așa. Aici se află variola, se află polio, se află viruși în care coabitarea omului cu acești viruși nu arată nici pe departe la fel de atrăgătoare cum este coabitarea cu gripa.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

În acești viruși, tendința a fost să se migreze către populația imună din punct de vedere naiv, treptat, după milenii de coabitare, că nu știm când au fost acești viruși introduşi de novo în populație.

Însă un virus care trece prin ciclurile acestea, prin care vedem că trece și SARS-CoV-2, va migra treptat, prin imunizare naturală sau împins prin vaccinare către zona naivă din punct de vedere imunologic, care sunt copiii și de aceea azi avem aceste așa-numite boli ale copilăriei, pe care le facem într-o perioadă în care sistemul nostru imun este foarte bine pregătit să facă față la provocări, dar aceste boli, dacă le fac adulții, sunt mult mai grave.

Te-ar mai interesa: Institutul Ana Aslan dezvăluie secretul longevităț...

Deci vedem cumva în sens invers derulată această istorie, cum a ajuns omenirea să facă bolile copilăriei și de ce aceste boli sunt grave la adulți și de asta copiii sunt o țintă naturală, pentru că copiii sunt cei naivi imun din punctul acesta de vedere”, a explicat cercetătorul Ovidiu Jurma, potrivit RRA.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private