Sari la conținut

De ce visezi că întârzii. Poate fi un semn îngrijorător al unei probleme de sănătate, dezvăluie experții

dictionar de vise
sursa foto: arhiva doctorul zilei
interpretarea viselor

Nimic nu se compară cu pregătirea pentru a porni pe tărâmul de odihnă, cu pulverizarea spray-ului de pernă cu lavandă, cu setarea telefonului pe „nu deranjați” și cu cititul unei cărți pentru a te relaxa. Dar, oricât de mult control ai asupra rutinei din timpul orelor de veghe, atunci când dormi, lucruri pe care nici măcar nu ți-ai dat seama că le ai în minte se pot materializa – și, uneori, visele pot fi foarte stresante.

Iar dacă ai visat recent că ai întârziat undeva, s-ar putea să fie din cauză că ai o problemă de sănătate pe care nu ai abordat-o, deoarece poate fi ușor de trecut cu vederea.

Dacă ați visat că ați întârziat la serviciu, la un interviu sau la o întâlnire, când vă treziți, vă puteți simți foarte stresat – și recunoscător că a fost doar un vis. Dar visul pe care îl tot ai ar putea avea o semnificație mai profundă pe care vei dori să o aprofundezi, potrivit experților în somn de la Dreams.

Asemănând visul cu Iepurele Alb din Alice în Țara Minunilor, întruchiparea visului de a întârzia, experții sugerează că ar putea însemna că suferiți de anxietate.

Citeste si:

Ei au spus: „Visele despre întârzierea la serviciu sunt, cu un acord larg, recunoscute ca fiind vise de anxietate. Ele reprezintă un nivel semnificativ de îngrijorare sau de stres în legătură cu ceva din lumea trează”. Totuși, acest lucru nu înseamnă neapărat că sunteți îngrijorat în lumea reală de faptul că întârziați la o întâlnire sau la serviciu, deoarece visul este mai degrabă simbolic decât descriptiv.

dictionar de vise
sursa foto: arhiva doctorul zilei

De ce visezi că întârzii

Profesioniștii au spus: „Visele în care întârziem pot indica faptul că persoana care visează suferă sub greutatea unor așteptări pe care simte că nu le poate îndeplini – fie că este vorba de un loc de muncă, de noi înșine sau de relații, întârzierea reprezintă o incapacitate de a atinge nivelul așteptat de la tine.”

De asemenea, poate indica faptul că „în mod inconștient crezi că timpul se scurge pentru a lua o decizie” sau că ești îngrijorat de atingerea anumitor obiective de viață la un anumit moment. Dacă visezi că întârzii la un anumit eveniment, cum ar fi un examen, o nuntă sau un interviu, poate sugera că te confrunți cu presiunea unui „moment care ar putea schimba viața”.

Dacă în visul tău întârzii la o călătorie, poate simboliza faptul că ești „îngrijorat că pierzi o oportunitate”, cum ar fi posibilitatea de a te muta într-o poziție mai înaltă la locul de muncă sau de a începe propria afacere. Iar dacă întârzii la serviciu în timpul orelor de somn, poate indica „nefericire în mediul de lucru”, conchide Mirror.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.