joi, iunie 30, 2022

Varicele sunt vene răsucite, mărite. Orice venă care este aproape de suprafața pielii (superficială) poate deveni varicoasă. Venele varicoase afectează cel mai frecvent venele de la picioare. Asta pentru că statul în picioare și mersul cresc presiunea în venele corpului inferior.

Pentru mulți oameni, venele varicoase și venele păianjen – o variație comună, ușoară a venelor varicoase – sunt pur și simplu o preocupare cosmetică. Pentru alte persoane, venele varicoase pot provoca dureri dureroase și disconfort. Uneori, varicele duc la probleme mai grave.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

„Varicele sunt o boală venoasă, în care venele îşi pierd structura şi funcţia de întoarcere a sângelui. Este o boală frecventă. Aproape 4 milioane de români suferă de această boală”, a spus medicul Toni Feodor la Antena 3.

Cauzele apariţiei varicelor

Una dintre cauze este stilul de viaţă, factorii comportamentali, sedentarismul, alimentaţie scăzută în vitamina C. A doua cauză este şi cea genetică, pentru că pacienţii vin cu o încărcătură genetică, iar cea de-a treia cauză este determinată de constituţie. Sunt unii cu pielea tare.

Proporţia dintre colagen solubil şi insolubil ne dă o anumită patologie. Patologie de perete abdominal, hernie sau o patologie vasculară separată. Este un sindrom rara, dar foarte grav, unde există o disproporţie dintre elastină şi ţesut conjunctiv unde vasele se dilată foarte mult.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Simptomele varicelor

Întotdeauna semnele sunt precedate de anumite simptome, precum senzaţie de picior obosit şi greu, de picior umflat sau de înţepături, care anunţă că este o presiune venoasă crescută. Un alt simptom este prezenţa crampelor musculare nocturne.

Tratamentul varicelor

Înainte de tratament trebuie să avem un diagnostic precis. Fiecare pacient vine cu o hartă. Este ca un fel de GPS pe care noi îl facem un ajutorul ecografului. Ştim care este vena bolnavă. S-a constatat că jumătate dintre cazurile de recidivă sunt din cauza diagnosticului imprecis.

Te-ar mai interesa: Hidratarea pe caniculă! „Iaurtul, aceeaşi hidratar...

Varicele se vindecă şi prin tehnici non-invazive

Ca să avem rezultate cât mai bune, noi, atunci când facem o incizie, lăsăm organismul să se vindece. Organismul va forma noi vase şi vene. Durerile postoperatorii sunt mult mici. În 30 de minute, pacientul s-a ridicat şi a plecat acasă.

Pacienţii predispuşi la varice

Femeile îşi acordă mai multă atenţie picioarelor şi vin în stadii incipiente. Bărbaţii sunt mult mai predispuşi pentru a face o tromboflebită.

Te-ar mai interesa: NU ezita psihoterapia. Sănătatea ta va avea de suf...

Persoanele care stau mai mult timp în picioare sunt şi ele predispuse la apariţia varicelor. Viteza de circulaţie a sângelui este foarte lentă. Când stăm prea mult pe scaun, vena primeşte un semnal că nu mai este nevoie de ea. Se atrofiază.”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private