marți, mai 17, 2022

De la miros la frecvență: iată ce spun gazele intestinale despre sănătatea ta.

Deși din politețe, din respect pentru ceilalţi sau de ruşine obişnuiți frecvent să vă abţineți pârţurile, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle, New South Wales, Australia, au analizat ce se întâmplă în corpurile noastre cu gazele. Rezultatul este cel anticipat: un pârţ blocat, urcă şi este eliminat până la urmă pe gură…

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi despre virusul care declanșează...

Chiar dacă s-ar putea să nu le puteți auzi de fiecare dată, gazele voastre intestinale pot spune multe despre sănătatea voastră. Puteți identifica acest mesaj prin frecvența și mirosul gazelor intestinale.

Flatulaţiile sau pârţurile sunt gazele eliberate în interiorul corpului nostru atunci când digerăm mâncarea. Este adevărat că o parte din gaze este absorbită de corpul nostru, însă cea mai mare parte e eliberată în exterior.


Iată ce ar putea spune gazele intestinale despre sănătatea ta:

1. Faci gaze mai mult și ai scaun mai rar

Te-a deranjat stresul în ultima vreme? Dacă da, atunci ți-ar putea afecta mișcările intestinale și te-ar putea face să faci tragi multe vânturi și să ai scaun mai rar.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

2. Gazele tale intestinale miros atât de rău încât pot declanșa un reflex faringian (reflex gag)

Un pârț cu un miros insuportabil ar putea sugera o dietă bogată în sulf. Unele alimente bogate în sulf care pot duce la această problemă sunt varza de Bruxelles, ceapa, usturoiul etc.

3. Ești constipat și tragi vânturi

Dacă frecvența ta de a trage pârțuri și constipație a crescut, ar putea fi un semn al aportului excesiv sau scăzut de fibre în dieta ta. Oricum, asigură-te că menții un aport sănătos de fibre alimentare.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună...

4. Frecvența flatulenței crește după mese

Consumul de sifon, băuturi răcoritoare sau alte băuturi carbogazoase poate duce la acumularea de gaze. Acest lucru te poate face să tragi vânturi după masă.

5. Te doare abdomenul si tragi pârțuri frecvent

Daca gazele tale intestinale sunt însoțite de dureri abdominale, atunci ar putea fi un semn de intoleranță alimentară și nu trebuie ignorat.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea inflamației abd...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private