sâmbătă, mai 21, 2022

Sfat pentru îngrijirea pielii! Transpirația este modul în care corpul tău se răcorește și eliberează unele toxine nedorite. dar mirosul corporal care rezultă din aceasta poate fi neplăcut.

Deși există pe piață mărci care vând deodorante răcoritoare cu parfumuri atrăgătoare, utilizarea de către acestea a unor substanțe chimice dăunătoare i-a făcut pe oameni să treacă la alternative mai sănătoase.

Te-ar mai interesa: „Este cel mai mare focar văzut vreodată în Europa”...

Sfat pentru îngrijirea pielii: 5 remedii naturale care combat mirosul corporal

Specialiștii oferă următoarele sfaturi persoanelor care sunt îngrijorate de transpirația excesivă și de mirosul neplăcut al corpului:

Apă de trandafiri

Fiind un astringent, apa de trandafiri ajută la reducerea dimensiunii porilor deschiși prezenți pe piele. Scade astfel producția de transpirație, pe lângă faptul că lasă în urmă un parfum floral. Pentru a prepara această soluție, trebuie să amesteci apa de trandafiri cu oțet de mere. Păstrați acest amestec într-o sticlă și pulverizați-l pe subraț și pe alte părți ale corpului, după cum și când este necesar. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să o aplicați zilnic după ce faceți baie.

Te-ar mai interesa: Tratament personalizat pentru pacienții oncologici...

Oțetul de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere posedă proprietăți antimicrobiene puternice. Ajută la eliminarea bacteriilor care cauzează mirosul de pe corpul tău. Pentru a face acest lucru, înmuiați un tampon de bumbac în lichid și aplicați-l direct pe subraț. Făcând acest lucru dimineața, după ce faci baie, și seara, înainte de a merge la culcare, poți obține rezultatele dorite.

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

efectele nebănuite ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu previne formarea transpirației

Bicarbonat de sodiu

Aplicarea bicarbonatului de sodiu pe subraț poate menține zona uscată și poate evita transpirația abundentă. Bicarbonatul de sodiu absoarbe excesul de umiditate și previne formarea transpirației.

De asemenea, proprietățile sale antibacteriene pot ajuta la îndepărtarea bacteriilor care creează mirosuri neplăcute din corpul tău. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1 lingură de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de suc de lămâie. Aplică această pastă uniform pe subraț și așteaptă aproximativ 2-3 minute pentru ca magia să aibă loc.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...


Ulei esențial de lavandă- proprietăți anti-bacteriene

Uleiul esențial de levănțică este cunoscut pentru efervescența sa plăcută și dulce, care îți poate suprima cu ușurință mirosul corporal. De asemenea, proprietățile sale anti-bacteriene pot alunga bacteriile prezente în zonele afectate ale corpului.

Pentru a-l folosi, trebuie să diluați uleiul amestecând câteva picături din el într-un pahar cu apă și transferând amestecul pe o sticlă cu pulverizator. Tamponați sau pulverizați lichidul pe axile sau pe alte zone ale corpului care vi se pare că miros îngrozitor. Faceți acest lucru de două ori pe zi pentru a reduce permanent mirosul urât mirositor al corpului dumneavoastră, potrivit swirlster.ndtv.com.

Te-ar mai interesa: Acest sirop natural ameliorează tusea și crește im...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private