luni, noiembrie 28, 2022

Sărbătorile Pascale sunt foarte importante pentru români, iar acest lucru se poate observa în organizarea sărbătorilor. Românii respectă tradiția în fiecare an și au o masă plină de mâncăruri speciale, însă anul acesta un produs ar putea fi înlocuit.

Carnea de miel ar putea fi înlocuită de Paște, susțin unii români. Prețurile au crescut foarte mult, iar veniturile au rămas la fel. Prin urmare, nu țoți românii și-ar mai permite să cumpere carne de miel de acest Paște.

Te-ar mai interesa: EMA: Vaccinările din Uniunea Europeană cu dozele b...

Producătorii nu vor să lase la preț, susținând că vor vinde carnea în afara țării, unde este cerere foarte mare. Astfel, nu vor renunța la prețul inițial de frică să nu rămână cu produsul în stoc.

50 de lei pentru un kg de carne de miel

Cei care vor să mănânce de Paști carne de miel trebuie să scoată din buzunar mai mulți bani față de anul trecut. Un kilogram a ajuns să coste chiar și 50 de lei.

Crescătorii de oi spun că au mărit prețul pentru că plătesc mai mult pentru furaje și carburant.

Între timp, autoritățile fac controale în trafic și în pieţe pentru a evita transporturile ilegale de carne de miel, dar și pentru a se asigura că sunt respectate regulile sanitare, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Cu ce va fi înlocuită carnea de miel?

De cealaltă parte, oamenii spun că vor înlocui carnea de miel cu ce carne vor găsi mai ieftină.

Proprietarii de stâni susţin însă că nu se tem de faptul că la un preţ de 40 de lei în carcasă sau 20-23 de lei în viu ar putea rămâne cu mieii nevânduţi, întrucât există cerere din alte ţări, unde se exportă în mod constant mieii din judeţul Vaslui.

Din ţările arabe, spun fermierii, vine de regulă cea mai mare cerere pentru miei.

Te-ar mai interesa: Constipație și dureri de spate în zona lombară: ce...

La rândul lor, comerianţii de carne din pieţele locale susţin că la un asemenea preţ nu prea sunt încurajaţi să aducă la vânzare cantităţi prea mari de carne de miel, ci vor miza anul acesta pe vânzări mai bune la carnea de porc, de vită sau cel mai mult carnea de pui.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private