luni, mai 16, 2022

Sărbătorile Pascale se aproprie, iar românii se pregătesc încă de pe acum pentru masa festivă. După un post lung, foarte multă lume face greșeala de a consuma alimente în exces.

Acest lucru nu va afecta numai silueta, ci și corpul care a fost obișnuit aâta timp cu un alt tip de alimentație.

Dacă nu reveniți treptat la alimentele de origine animală riscați să faceți indigestii și alte probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Demență: Studiile au identificat un medicament car...

Totuși, iată cum reușești să nu pui deloc kilograme în plus, mai ales dacă ai reușit să slăbești în post.

Cum să nu iei în greutate?

Carmen Brumă, expert în fitness și nutriție, dezvăluie cele mai bune metode pentru a te feri de kilogramele în plus.

„1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.

Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.

Te-ar mai interesa: Putin este bolnav sau trebuie să credem că este? S...

2. Masa de seară ar trebui să conțină obligatoriu o salată din legume proaspete și să fie cu 2-3 ore înainte de a va culca. Datorită conținutului de fibre, senzația de sațietate va apărea mult mai repete și veți mânca mai puțin fără să percepeți acest lucru că pe o restricție.

3. Când încălziți sarmalele faceți-o într-un vas separat în care puneți o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiță. Nu uitați de ardeiul iute care are proprietatea de a crește arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumați-l fără rețineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de cal., iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puțin orez are aprox. 100-150 cal.

Te-ar mai interesa: FDA a aprobat un nou tratament pentru tratarea dia...

Eu am făcut anii trecuți sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digera ușor și are o cantitate mai mare de proteine în comparație cu orezul. Dacă sarmalele pe care le-ați consumat au fost foarte grase și combinate cu multă pâine sau mămăligă, puteți să beți după masă o cană cu ceai verde cald.

Conține antioxidanți, care împiedică formarea radicalilor liberi, și are un ușor efect diuretic și laxativ. Dacă adăugați și o plimbare în ritm alert timp de o oră, daunele excesului vor fi diminuate considerabil.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

4.Nu consumați fructe proaspete sau uscate și oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc)  pe lângă dulciurile tradiționale ci ÎN LOC DE aceste. Dacă mâncați cozonac sau prăjituri renunțați la fructe.

Singura excepție e ananasul crud care intensifică arderile (nesemnificativ) și ajută digestia. Atenție, asta nu înseamnă că mâncați un ananas întreg după masă ci doar câteva cubulețe (30-50 grame).

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: această băutură îți crește imunitat...

5. Mișcarea zilnică este singură soluție pe care o aveți dacă vreți să mâncați orice și să nu vă îngrășați”, a scris Carmen Brumă pe propriul blog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private