marți, august 16, 2022

Comitetul consultativ pentru vaccinuri din Germania (STIKO) anunță oficial că, dintre persoanele vaccinate, infectarea cu coronavirus este mai frecventă în rândul celor care au primit serul Johnson&Johnson (o singură doză) și recomandă efectuarea unei doze de rapel cu unul dintre cele două vaccinuri ARN-mesager (Pfizer sau Moderna).

STIKO declară oficial că s-a constatat o eficiență relativ scăzută a vaccinului J&J, care se face într-o singură doză, împotriva variantei Delta. De asemenea, recomandă a treia doză (booster) pentru toate persoanele de peste 70 de ani, indiferent de vaccinul pe care l-au primit.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

În România nu există o statistică a infectării persoanelor vaccinate, în funcție de vaccinul pe care l-au făcut, sau aceasta nu a fost făcută publică, dar doza unică de la J&J a devenit extrem de populară, peste 868 de mii de români (15% din total vaccinați) preferând-o celorlalte tipuri de vaccin.

Statistica oficială a vaccinărilor în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 7 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private