sâmbătă, octombrie 16, 2021

Decizia fără precedent a unui manager de spital din Dej. Ce se va întâmpla cu personalul medical? Este primul spital din România care ia această decizie!

Medicii din centrele de vaccinare isi vor primi banii pentru luna august

Medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, județul Cluj, a anunțat, miercuri, că nu va mai permite personalului medical nevaccinat să lucreze în anumite secţii. Este primul manager de spital

care anunță public această măsură. Dr. Mihai Pandrea a anunţat deja întregul personal medical din spital de decizia luată.

”În două săptămâni a explodat numărul pacienţilor infectaţi. Astăzi, în acest moment, avem 23 de pacienţi pe secţia de COVID-19 şi şase în terapie intensivă.

De această dată dau decizie internă, urmează azi să o scriu, am anunţat pe toată lumea: nu voi mai accepta să se lucreze pe secţia COVID şi în punctele unde există contact cu COVID Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), Terapia Intensivă, Radiologie, etc.  decât cu personal vaccinat.

Am transmis asistentelor, celor care

nu sunt vaccinate, că, deşi vor fi afectate la buzunar, nu voi ezita să le detaşez.

Le iau de acolo, le detaşez în alte secții, şi duc altele care sunt vaccinate. Eu, ca şi manager, consider în acest moment că pe acele secţii şi compartimente care lucrează cu pacienţii COVID este obligatoriu ca personalul să fie vaccinat”, a declarat medicul Mihai Pandrea, managerul Spitalului Municipal Dej, în cadrul emisiunii Cu cărţile pe faţă de la Radio FIR, conform Dej24.ro.

Acesta a mai precizat că procentul de vaccinare la spitalul dejean este de 83%.

Managerul a spus că în acest moment nu există personal

nevaccinat pe secția COVID. Este vorba de secția COVID unde nu își dorește personal nevaccinat, dar sunt toți cei care lucrează acum acolo sunt vaccinați.

În momentul în care va exista pe secția COVID personal nevaccinat, va aduce personal de pe altă secție a spitalului.

Dacă în România nu au mai fost semnalalte astfel de cazuri, în ţări ca Franţa şi Italia vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie pentru personalul medical, iar în curând va fi extinsă şi la nivelul altor categorii de angajaţi.

Ultimele stiri