luni, iunie 21, 2021
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că în cadrul centrelor de vaccinare AstraZeneca vor fi introduse vaccinurile Pfizer. Este important de știut că toți cei care s-au vaccinat

deja cu vaccinul AstraZeneca, vor putea efectua rapelul în același loc.

În ceea ce privește continuarea cu vaccinul AstraZeneca, în fiecare oraș va rămâne câte un centru disponibil pentru cei care își vor manifesta dorința să se vaccineze cu acest vaccin.

 

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

  • Am discutat câteva aspecte referitoare la schimbarea tipului de vaccin în centrele de vaccinare cu tipul de vaccin AstraZeneca.
  • Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat de sâmbătă vaccin de la

    compania Pfizer unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre.

  • Urmează ca până mâine să primim din partea direcțiilor de sănătate publică informații despre care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare județ în funcție de nivelul de adresabilitate.
  • În toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare, aceasta va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate și în fiecare județ va exista cel puțin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca,

    preferabil în orașe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se  vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina.

  • În ceea ce privește vaccinarea cu Johnson&Johnson, pot spune că azi până la ora 15.00, în 14 județe la care se adaugă Bucureștiul, au fost vaccinate 180 de persoane.

 

Ultimele stiri

Parteneri